Csodaszép frizuraötletek nyárra, ha nem tudsz ellenállni a lokniknak

Csodaszép frizuraötletek nyárra, ha nem tudsz ellenállni a lokniknak

Címlap / Stílus / Haj / Csodaszép frizuraötletek nyárra, ha nem tudsz ellenállni a lokniknak

Te is imádod a lágy, romantikus loknikat és szívesen kipróbálnál pár új frizurát, amivel még többet kihozhatsz a göndörségedből? Most megmutatjuk, melyik frizurákat kell feltétlenül kipróbálnod!

Fonott, kontyos csoda

Kezdjük a sort egy kis csalással, amire akkor érdemes támaszkodnod, ha bármit teszel, a hajad folyton kirúgja magából a hullámokat.

Ilyenkor a legjobb módszer, ha elkészítesz egy bohókás kontyot, miközben szabadon hagysz jó néhány tincset, amiket aztán utólagosan begöndörítesz.

Ennél a példánál a konkrét kivitelezés nyilván bonyolultabb, a modell haját messze nem csak utólag göndörítették, néhány csodás hullámot a frizura összeállítása előtt is elkészítettek.

Ha nincs kedved göndörítő vassal loknikat sütni a hajadba, akkor nedvesen fond be a tincseidet, majd miután megszáradt, bontsd ki és láss neki a kontynak.

Az elöl átvezetett fonat most legalább annyira divatos, mint a hullámok, a kontynál pedig keresve sem találnál kényelmesebb viseletet nyárra. Kell ennél több?

Egyszerűen feltűzve

Ez a megoldás sokkal egyszerűbb, mint az előző frizura, különösen akkor, ha eleve göndör, vagy hullámos a hajad. 

A kiengedett frizura persze nem feltétlenül praktikus, amikor harminc fok felett járunk, de legalább az arcodból könnyen eltűzheted a tincseket.

A megnövesztett frufrudat elöl fogd össze, majd enyhén felpúposítva tűzd el a fejtetődön, kicsit igazgasd el a szálakat, és már el is készültél.

Amennyiben egyenes tincsekkel áldott meg a sors, a lazán besütött haj mellett választhatod a hajvasalóval való göndörítést, ha pedig kerülnéd a hőkezelést, akkor maradj a hagyományos, feltekerős megoldásoknál.

Átvezetett hajpánt

Ismét visszatérünk a fonatokhoz, ám ezúttal sokkal egyszerűbb formában.

Ennél a frizuránál le kell választanod a füled mögött egy méretes tincset, amit aztán a teljesen hagyományos módon, hármas fonással kell rögzítened.

Fontos, hogy ne húzd nagyon szorosra a szálakat, a lágy fonat sokkal szebben mutat majd. Miután végigértél a tincsen, vezesd át az egészet hajpántként a fejeden és tűzd le a másik oldalon úgy, hogy a kiengedett hajszálak eltakarják a hajcsatot.

Igazgasd el ezt az igazán egyedi hajpántot, majd következhet a göndörítés.

Ilyen hullámokat hajsütővassal érhetsz el a legkönnyebben, így érdemes erre a hasznos eszközre támaszkodnod.

A nagyobb, begöndörített tincseket hűlés után óvatosan rázd meg, amitől szétesnek, és pontosan így fognak mutatni. A frufrudnak se felejts el szép ívet adni!

Tűzd fel magasra!

Akár természetesen göndör a hajad, akár nem, ha feltűzöd, garantáltan látványos és nőies lesz a végeredmény.

Amennyiben így készíted el a frizurádat, optikailag jóval hosszabbnak fog hatni, további extra bónusz, hogy mindehhez a legminimálisabb kézügyességedre lesz csak szükséged.

Fogd össze a fejtetődön hajad felső kétharmadát, majd rögzítsd – használhatsz hullámcsatokat, de ha sok hajad van, akkor az első lépést megkönnyítheted egy kisebb hajgumi segítségével, amit aztán elrejtesz a tincsekkel.

Előzőleg, de utólagosan is göndörítheted a tincseidet. Ha igazán látványos fürtökre vágysz, akkor a legjobb, ha kúpvassal próbálkozol.

Persze a lágy hullámok is tökéletesen mutatnak, sőt segítségükkel nem tűnik majd rövidebbnek a hajad, hiszen így a tincsek nem fognak fel túl sokat a hosszból.

Göndörítsd, de hogyan?

A frizurák alapjául szolgáló tökéletes göndörséget nem könnyű elérni, ha a természet egyenes tincsekkel ajándékozott meg.

A legjobb ilyenkor, ha a megannyi lehetőség közül minél többet kipróbálsz – akár felváltva alkalmaznod őket –, hiszen nem vagyunk egyformák, így mindenkinek más technika válik be a leginkább.

Van, aki a hajvasalójával tökéletes fürtöket varázsol magának, és van, aki nem boldogul még a hagyományos sütővasakkal sem.

Persze utóbbiakkal nem árt ismét próbát tenned, főleg, ha jó pár éve nem foglalkoztál a kérdéssel.

A megújult készülékek ugyanis nem csupán könnyebben kezelhetőek, hanem jóval több hajkímélő és biztonsági funkcióval készültek.

Ha mindezek ellenére is a teljesen egyszerű és hagyományos úton maradnál, egyszerűen fond be a hajadat – akár több tincsben – vagy tekerd fel magadnak otthon, hiszen ebben a kánikulában még a hosszú haj is egy-két órán belül megszárad, és szépen tincsesedik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást