Csodakrémek helyett inkább ezeket vesd be a narancsbőr ellen

Csodakrémek helyett inkább ezeket vesd be a narancsbőr ellen

Címlap / Stílus / Csodakrémek helyett inkább ezeket vesd be a narancsbőr ellen

A narancsbőr manapság igen fontos kérdés lett a nők esetében. De hogy lehet, hogy régen szinte alig voltak narancsbőrösek az emberek, de legalábbis messze nem ez volt az általános probléma? Ezt semmiképpen sem magyarázza a genetika, vagy éppen az új krémek, kezelések, amiknek sokkal inkább a mi oldalunkra kellene dönteniük a mérleget.

Természetesen nem azt állítjuk, hogy néhány évtizeddel, évszázaddal ezelőtt nem volt senki narancsbőrös, túlsúly mellett mondhatni elengedhetetlen, hogy megjelenjen ez a „bőrhiba”. Ennek oka az, hogy a narancsbőr tulajdonképpen a kötőszöveten áttüremkedő zsír.

A zsírsejtek számát bizonyos kor felett már nem igazán tudjuk befolyásolni, méretüket viszont igen. Minél nagyobbak a sejtek, annál több zsírt és méreganyagot raktároznak, és annál nagyobb eséllyel jelenik meg a narancsbőr.

A nők pedig azért érintettebbek a kérdést illetően, mert nekik sokkal rugalmasabb a kötőszövetük. Ennek valójában egy csodálatos, evolúciós oka van: ha nem lenne ilyen a felépítésünk, nem tudnánk kihordani a gyermekeinket, bőrünk, testünk nem tudna alkalmazkodni a változásokhoz. Persze, ez sovány vigasz azoknak, akik minden erejükkel küzdenek a narancsbőr ellen, gyakran csak kisebb eredményekkel. De mi lehet a megoldás?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást