Így nem szárad ki a csirkemell: 6 sütési praktika, ami mindig beválik

Így nem szárad ki a csirkemell: 6 sütési praktika, ami mindig beválik

Címlap / Életmód / Receptek / Így nem szárad ki a csirkemell: 6 sütési praktika, ami mindig beválik

Párolás és sütés között

Hogy tökéletesen omlós legyen a csirkemell, a sütőben való sütés esetén érdemes kipróbálnod az úgynevezett „dry-poaching” technikát. Ez lényegében a párolás és a sütés egyvelege, ami biztosítja neked azt, hogy a csirke ne legyen túl kemény és száraz.

Vágj le a sütőpapírból akkora darabokat, hogy a már bepácolt csirkét bele tudd csomagolni, majd így tedd bele a húsokat a sütőbe. Ezáltal nem tudnak kiszáradni, és a sütőpapír segít, hogy a saját levükben süljenek meg, amitől csak ízesebb lesz a végeredmény!

Tűzhelyen sütnél?

Sokan nem a sütőben, hanem inkább a tűzhelyen szeretik megsütni a csirkét. Sajnos itt is benne van a pakliban, hogy a végeredmény túl száraz lesz. Ehhez van egy szuper trükk, amit legközelebb érdemes kipróbálnod: amikor a serpenyőben sül a csirke, vedd alacsonyabb fokozatra a lángot, tedd rá a fedőt, és hagyd úgy 10 percig – anélkül, hogy belesnél alá! Ezáltal jól meg tud párolódni a csirke, nem lesz száraz és kemény, ráadásul kellemesen omlóssá válik a végén.

vkuslandia/istockphoto.com

Mérd a belsejét is

A csirkemellel óvatosnak kell lenni, hiszen ha nem sütöd át eléggé, nagyon komoly betegségek is kialakulhatnak nálad a baktériumok miatt. Hogy ez véletlenül se következhessen be, sokat számít, hogy eléggé átsüljön a legvastagabb része is, de közben az sem utolsó szempont, hogy ne legyen száraz a túlzásba vitt sütéstől.

Szakértők szerint hogy mindkettő teljesüljön, szükséged lesz egy olyan konyhai magmérőre, amivel a hús belső hőmérsékletét ellenőrizni. Ezáltal rengeteg időt spórolhatsz magadnak, ugyanis amikor a hús belsejében több, mint 75°C van, szinte biztos, hogy száraz lesz a végén, míg ha e körül tudod tartani, úgy omlós csirkmellet tálalhatsz.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást