Csirke fettucine

Csirke fettucine

Címlap / Életmód / Receptek / Csirke fettucine

Ha egy gyorsan elkészíthető igazi olasz vacsorát szeretnél, próbáld ki a legegyszerűbb tejszínes csirke receptet fettucine tésztával.

Hozzávalók:

– 2 csirkemell, felkockázva
– 3-4 szelet szalonna, felkockázva
– 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
– 1 hagyma, felkockázva
– 1 evőkanál olaj
– 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
– 200ml tejszín vagy sűrített tej
– 2-3 marék krémes sajt
– fettucine (lapos hosszú tésztafajta)

Elkészítése:

1. Forrósítsuk fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, szalonnát, fokhagymát és süssük arany színűre.
2. Adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet, pirítsuk addig, amíg a csirkemell átsül. Kapcsoljuk le alatta a hőt.
3. Közben főzzük meg a fettuccine tésztát.
4. Adjuk a csirkéhez a tejszínt és kevergessük, amíg az egész sűrüsödni nem kezd. Adjuk hozzá a sajtot és ízlés szerint tejfölt.
5. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, tálaljuk nagy lapos tányérokra és tegyünk rá a tejszínes csirkéből. Egy igazén finom, krémes, sajtos csirke recept. Forrón fogyasszuk.

Tipp:
parmezánnal is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!