A csírákról már jó ideje tudjuk, mennyire egészségesek és milyen nagymértékben hozzá tudnak járulni napi ásványi anyag és vitaminbevitelünkhöz. Sokan komoly pénzeket hagynak ott a szupermarketekben értük, pedig pár száz forintból jóval frissebb csírához juthatunk otthon is.
2/5 Hogyan csináld otthon?
Az otthoni csírázatáshoz vásárolhatsz egy csíráztató tálat, ami mindösszesen párezer forintba kerül, és garantáltan a legpraktikusabb formában biztosítja a magok fejlődését.
Ezen felül készíthetsz egy nagyon egyszerű csíráztatót, amihez csupán egy szélesebb szájú befőttesüvegre, egy tálra, nagyobb gézlapra és egy befőttes gumira lesz szükséged.
A szett összeállítása során a befőttesüvegbe szórj egy kevés magot, majd önts rá vizet. Fedd le az üveg száját a gézlappal, rögzítsd a gumival, majd fordítsd fejre, hogy a víz jelentős része a gézlapon keresztül távozhasson.
Ezután a tálba állítsd bele a befőttesüveget fejjel lefelé, nagyjából 45 fokos szögben megdöntve, így a felesleges víz könnyen kicsöpöghet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!