Kos a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kos a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Címlap / Életmód / Ezotéria / Kos a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kosként egy nagyon önfejű, határozott és eltökélt embernek mondhatod magadat, aki nem igazán hagyja senkinek, hogy kicsit is átvegye az irányítást felette. De ez vajon milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a szerelemben?

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Ha Kos vagy, lássuk melyek azok a csillagjegyek, akik mellett te is nagyobb eséllyel találod meg a boldogságodat.

Kos – Kos

A legnagyobb problémátok az, hogy nagyon hasonlítotok egymásra, és emiatt nehezen is fértek meg együtt. Egyszerre van rengeteg energiátok, ugyanannyira vagytok őszinték, hirtelenharagúak és munkamániásak. Ez részben jó, részben viszont nagyon rossz és problémás.

Jó, mert megértitek, milyen hajnalig túlórázni, de rossz, mert egyforma vehemenciával vágjátok a másik fejéhez a sértéseket – így pedig valóban nehéz megoldani egy problémát, vagy akár csak dűlőre jutni valamiben.

Nagyon ritkán fordulhat elő, hogy hosszútávon is összetartoztok majd, ha mégis, akkor kifejezetten szerencsésnek kell lennie a bolygóállásaitoknak.

Sajnos ennél jellemzőbb, hogy gyorsan és komolyan fellángoltok, de ugyanilyen hirtelen ki is szerettek egymásból.

Kos – Bika

Nagyon különbözöl a bikától, ezért általában messzire kerülöd. Bár nem álltok annyira távol egymástól, mint a tűz és a víz, de egyáltalán nem egyezik a temperamentumotok, a felfogásotok és az életcélotok is csak nagyritkán találkozik.

Emiatt nem igazán van közös témátok még barátként sem, nemhogy egy párként. Ha mégis összejöttök, akkor annak leginkább a kíváncsiságod az oka: meg akarod tudni, miért nem őrül meg érted a bika, hiszen ez számodra új.

Azonban, ha a próbálkozás során elutasít, akkor sértődötten legyintesz az egészre, ha pedig elfogadja a közeledésedet, akkor egyszerűen unalmas lesz számodra.

Amennyiben a különbözőségeken valahogy sikerülne átvergődnötök, nem is alkotnátok olyan rossz párost, akár ki is egészíthetnétek egymást, de ehhez mindkettőtök részéről nagyon nagy toleranciára lenne szükség.

Kos – Ikrek

Tulajdonképpen nagyon jól megértitek egymást, és ez valóban egy sikeres kapcsolat alapja lehet.

Kosként te vagy az, aki cselekszik, megvalósít, de az ikrek az, aki valójában inspirál, elindít egy kívánatos folyamatot.

A legtöbbször az első pillanattól kezdve megvan köztetek az a bizonyos szikra, és csak kivételes esetben lehet, hogy nem követitek nagy megértésben a másik gondolatmenetét.

Általában félszavakból is értitek egymást és kitaláljátok a másik gondolatait.

Mindketten szabad lelkek vagytok, és mivel egyformán igénylitek a külön töltött időt is, megadjátok egymásnak az önállóságot.

Márpedig ez akár az életre szóló szerelem alapját is jelentheti esetetekben.

Kos – Rák

Általában csak nagyon rövid időre alkottok egy párt, mert egyszerre vonzzátok és taszítjátok is a másikat. Ennek az oka az, hogy te túlságosan határozott és erőteljes vagy egy rák számára, még akkor is, ha az illető férfi.

Te éppen tutyimutyinak tartod azt a hozzáállást és tempót, amit a rákok szeretnek, fel sem foghatod, hogy viselkedhetnek így – és emiatt nem is igazán tudsz rájuk nagybetűs férfiként tekinteni.

Ha mégis kivárjátok ezt a kezdeti, nehéz időszakot, akkor később is idegesíteni fogjátok egymást.

A rák ragaszkodása számodra a szárnyaid letörése, a te lendületed és mások felé való nyitottságod a rák számára maga a megaláztatás, a szerelmetek sárba tiprása.

Ő túlságosan törtetőnek, karrieristának tart téged, te pedig nem látod benne azt az erős férfit, akit el tudnál képzelni magad mellett.

Kos – Oroszlán

Hasonlít a felfogásotok, a hozzáállásotok, ezért jó esély van rá, hogy működni fog a szerelmetek. Mivel mindketten lelkesek, dinamikusak vagytok, egymást is inspiráljátok, és támogatjátok, hogy előbbre jussatok az életetekben.

Az oroszlán partnered még nálad is nagyobb kanállal habzsolja az életet, ami azért nagy szó. Ugyanakkor egyúttal megadja azt a pluszt, amit elvársz egy férfitől, mert bár szeretsz irányítani, párkapcsolatban szeretnéd nőnek is érezni magadat.

Problémát az okozhat köztetek, ha az oroszlán átesik a ló túloldalára, és ott is megpróbál eligazítani, ahol szerinted nagyon nem kellene.

Ilyenkor jó, ha minél előbb tisztázzátok a felállást, különben kiütköznek tüzes jegyeitek negatív oldalai, és könnyen egymásnak eshettek, ami a kapcsolatotok végét is jelentheti.

Kos – Szűz

Nagyon ellentétesek vagytok, de ha ezen sikerül túllendülnötök, akkor tökéletes csapatot alkothattok – egyszerűen kiegészítitek egymást.

Számodra nincsenek határok, mindenben merészen vállalkozol, a szűz elemez és visszahúz a racionalitás talajára.

Te heves, forróvérű és határozott vagy, ő kicsit lassabb, nyugodtabb és szemérmesebb, téged is mérsékelni tud.

Ezekkel párhuzamosan te egy kevés életet lehelsz a szűzbe és felnyitod a szemét, mely szerint lehet sőt, érdemes kipróbálni új dolgokat.

Más tészta, hogy míg rövidtávon kifejezetten inspiráljátok egymást, addig sok-sok év után előjöhetnek az alapjaiban ellentétes vonásaitok, és vitákat szíthatnak köztetek.

A kérdés már csak az, hogy ez idő alatt mennyire sikerül egymáshoz idomulnotok?

Kos – Mérleg

Nem sokan vannak azok, akik nem jönnek ki jól a mérlegekkel – te sem tartozol közéjük. Sőt, te olyannyira összepasszolsz velük, hogy életre szóló szerelem is szövődhet köztetek.

Ennek oka az, hogy a mérleg mindig az összhangra, a harmóniára törekszik, és ez pont annyira tart vissza téged, amennyire kell. Mellette nem leszel olyan forrófejű, szertelen, viszont a mérleg sem lesz annyira megfontolt és gyámoltalan.

Legfeljebb a munkában akadhat köztetek komolyabb nézeteltérés, mert ott nagyon nehezen engedtek saját elképzeléseitekből. Míg te gondolkodás nélkül nekivágnál egy új projektnek, addig a mérleg oszt-szoroz éjszakákon át, agyal, tervezget, aztán általában kivár, hátha történik valami.

Na, ez az, amit te nem tudsz tolerálni, és egyenesen idegesít, ha a szerelmed mindent aprólékosan próbál megtervezni.

Kos – Skorpió

Nagyon forró és szenvedélyes a kapcsolatotok, de leginkább csak addig, amíg tart a kezdeti lángolás. Mindkettőtök számára fontos a szexualitás, és ezen a téren nem is akármilyen párost alkottok!

Azonban, ahogy komolyra fordulnának a dolgok, és előtérbe kerülne mindaz, ami egy felnőtt kapcsolathoz kell, már nem ennyire egyszerű a helyzet. Nagyon erős személyiségek vagytok, de sok mindenben nem értetek egyet, és elsöprő energiáitokat sokszor egymás ellen fordítjátok – ahelyett, hogy építkeznétek belőle.

Mindketten arra vágytok, hogy a másik elismerjen bennetek, és kövessen, de ha ez megtörténne, egyszerre ki is ábrándulnátok belőle.

Még barátként sem igazán tudtok jól együttműködni, szerelmespárként pedig gyakorlatilag kizárt – főleg hosszútávon.

Kos – Nyilas

Jó párost alkothattok, mert mindketten tettre készek, optimisták vagyok, és nagyon hasonlóan gondolkoztok az élet nagy dolgairól.

Sok esetben lenyűgöz téged, hogy milyen vicces, szellemes és talpraesett a nyilas, és hogy mindezek mellett még van energiája éreztetni veled, hogy teljes el van ájulva tőled. Ez nem csak az egódnak esik jól, te is viszonzod az odafigyelést, a törődést.

Számíthattok egymásra, nem csak szerelemben, hanem barátságban is, ezért aztán, ha megvan az a bizonyos plusz, akkor tényleg életre szólhat köztetek a boldogság.

Egyetlen dolog, ami ellenetek szól, hogy a nyilasnak nagyon erős a szabadság iránti vágya, és ezért állandóan vonzza az ismeretlen, márpedig te nem igazán tartozol azok közé, akik elnézik a kikacsintgatásokat.

Kos – Bak

A bak kiszemelted nem tolerálja egykönnyen, hogy ennyire pörgős, lelkes vagy, mindenáron megpróbálja egy kicsit nyugodtabb mederbe terelni a viszonyotokat.

Jellemző, hogy átmenetileg tudtok és akartok is alkalmazkodni ehhez a helyzethez sőt, lehet, hogy lenyűgözve érzitek magatokat egymástól.

Azonban a baknak hosszú távon kifejezetten nehezére esik az az intenzitás, amit te igényelsz, és te sem biztos, hogy díjazni fogod a realizmusnak álcázott pesszimizmusát.

Bár érdekel, egyenes izgat, hogy miért ilyen távolságtartó, hűvös a bak veled szemben, jó esély van rá, hogy egyszerűen nem lesz türelmed kivárni, míg felolvad a társaságodban, hanem inkább továbbevezel intenzívebb vizekre.

Kos – Vízöntő

Minden esély megvan arra, hogy teljesen elbűvölitek egymást.

Szenvedélyességed és intenzív természeted lenyűgözi a vízöntőt, téged pedig megfog, milyen határtalan és szabályok nélküli az élete. Ez nagyon érdekes életmódot jelent számodra, és egyúttal megpróbálod tiszteletben tartani a vízöntő magánszféráját, amit tulajdonképpen ő meg is követel.

Cserébe ugyanerre számíthatsz, és egyszerre élhetsz meg egy nagyon kötetlen, lelkileg és testileg mégis szoros szerelmet.

Problémát csupán az okozhat köztetek, hogy a szerelmed úgy érzi, nem figyelsz eléggé eszmefuttatásaira, téged viszont feszélyezhet, hogy ő folyton mindent elemez, és messzemenő következtetéseket von le ahelyett, hogy egyszerűen csak élvezné veled az életet.

Kos – Halak

Könnyen szerelembe eshettek, de nem feltétlenül juttok együtt messzire.

Te a temperamentumoddal, nyitottságoddal és magabiztosságoddal ejted ámulatba a halakat, téged pedig lenyűgöz az ő gyengédsége, érzelmessége és titokzatossága.

Idővel mégis rá kell jönnötök, hogy mennyire különböztök, és hosszútávon nem építhettek kizárólag arra, hogy milyen sokat tanulhattok egymástól.

Te túlságosan törtetőnek, tüzesnek, erősnek tűnsz a gyengédségre vágyó halak szemében, aki viszont minden erejével azon van, hogy visszafogjon és megváltoztasson. Erre nyilván semmi esélye, te senki kedvéért sem adod fel önmagadat, vagy éppen a céljaidat.

Ezért csak idő kérdése, mikor mondjátok ki azt, amit belül minden bizonnyal régóta sejtetek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást