Mennyei magvas házi kenyér kókusz- és zablisztből

Mennyei magvas házi kenyér kókusz- és zablisztből

Címlap / Életmód / Receptek / Mennyei magvas házi kenyér kókusz- és zablisztből

Már legalább 2 éve sütöm a kenyeret házilag – alapvetően zablisztes és teljes kiőrlésű lisztes verziót szoktam készíteni, de idővel mindent meg lehet unni, úgyhogy újítottam egy kicsit a jól bejáratott recepten.

Elővettem a kókuszlisztet, ami nagyon sok nedvességet képes felszívni, és segítségével omlós, picit édeskés tésztát tudunk előállítani. Így lett a jól megszokott zablisztes kenyérkéből picit pikánsabb, édesebb verzió.

Mindezt még egy cseppnyi fokhagymaporral is megbolondítva igazán különleges szendvicsnek valót süthetsz. Ez persze el is hagyható, ha elsőre nem akarsz nagyon bedurvulni. 🙂

Hozzávalók:

  • 150 g zabpehelyliszt,
  • 55 g kókuszliszt,
  • 14 g útifűmaghéj,
  • 120 g görög joghurt,
  • 1 tk szódabikarbóna,
  • 4 egész tojás,
  • 4 tojásfehérje,
  • 25 g kókuszzsír,
  • egy késhegynyi fokhagyma granulátum (elhagyható),
  • egy marék pirított mag (lenmag, tökmag, napraforgómag stb.).

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
  2. Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat a fűszerekkel együtt.
  3. Egy másik tálban a 4 egész tojást és a 4 tojásfehérjét keverd össze a görög joghurttal, és a folyékonnyá olvasztott kókuszolajjal (ez utóbbi azért fontos, mert enélkül nagyon folyós lesz a kenyered).
  4. Add a liszthez a tojásos keveréket, és jól dolgozd össze vele.
  5. Szilikon vagy sütőpapírral bélelt kenyérsütőbe tedd át a tésztádat, szórd meg a pirított magvakkal, és hagyd pihenni 10 percig.
  6. Pihentetés után süsd 25-30 percig.
  7. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy a közepe is átsült-e már.
  8. Szeletelés előtt hagyni kihűlni.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!