Életmód / Receptek / Táplálkozás

Chilis dinnye és borsó kecskesajttal? 5 izgalmas nyári snack, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt

Meleg van, de úgy ennénk valamit. Nem nehéz ételt, csak valami kis könnyű snack esne jól, ugyanakkor semmi kedvünk nekiállni sütni-főzni. Mi ilyenkor a teendő? A kánikulában senki nem akar a konyhában rostokolni, viszont annál gyakrabban előfordul, hogy jólesne egy ropogtatnivaló vagy édesség. Ilyenkor olyan ételre vágyunk, amit hamar össze lehet dobni, akár csak magunknak, akár egy nagyobb társaságnak. Ha a nyári melegben valami nyalánkságra vágysz, de semmi kedved a meleg tűzhely vagy sütő mellett ácsorogni, próbáld ki az alábbi öt izgalmas nassolnivalót.

Grillezett barack tejszínhabbal és mentával

A grillsütő is meleg, ez igaz, de legalább a szabadban van és nemcsak húsételek elkészítésére alkalmas.

A barack tökéletes grillezni való gyümölcs, hiszen a hőre a benne található cukor percek alatt szépen karamellizálódik édes, finom sziruppá.

Vágd ketté a barackokat és közepes lángon grillezd mindkét oldalát 4-4 percig, majd jó sok tejszínhabbal és friss mentalevéllel szervírozd.

 

Retek sózott vajjal

Nálunk nem elterjedt ez a finomság, pedig a franciáknál mindennapos.

Érdemes igazi roppanós, minőségi retket használni, az öreg, szivacsos zöldség ebben az esetben különösen nem szerencsés.

A jól megmosott retket vágd fel vékony szeletekre, majd tálald vajjal és durva szemű sóval. A rózsaszín Himalája só is remek választás, a tálalás pedig teljességgel a saját kreativitásodra van bízva, a lényeg, hogy minden falat retekre jusson vaj és só is.

 

Áfonya tejföllel és barna cukorral

A tejföl elsőre nem tűnik egy könnyű nyári snack átlagos alapanyagának, pedig ebben a receptben remekül működik, mert finoman ellensúlyozza az áfonya és a barna cukor édességét.

Egy személy számára a javasolt adag egy félbögrényi áfonya, két evőkanál zsíros tejföl (a sovány tejföl túl folyós a gyümölcshöz), mindez megszórva egy evőkanál barna cukorral.

Ha fel akarod turbózni a receptet, tehetsz bele epret vagy egy kis fahéjat is.

 

Pirítós kecskesajttal és cukorborsóval

Ez a legkomplikáltabb recept a felsorolásban, mert két gépre is szükségünk lesz hozzá: egy pirítóssütőre és egy turmixgépre.

A pirítós elkészítése után a kenyérszeleteket kend be vékonyan olíva olajjal, majd turmixold össze az ízletes sajtos elegyet, ami majd rákerül.

Ehhez szükséged lesz 8 evőkanál kecskesajtra, egy marék snidlingre (nem kell túl apróra vágott), 3 evőkanál olíva olajra és egy fél citrom vagy lime levére. Keverd a hozzávalókat teljesen simára, kend rá a pirítósra, majd helyezd rá a friss, zsenge cukorborsót. Ízlés szerint sózhatod, az eredmény pedig egy finom krémes, friss snack, amit a kecskesajt markáns íze és a ropogós borsó édessége tesz igazán izgalmassá.

 

Fagyasztott görögdinnye chilivel és lime-mal

A mexikó mangonadara emlékeztet ez a pikáns recept, ami minden vendégségben azonnal kedvenc lesz.

A feldarabolt görögdinnye-darabokat egy zárt edényben tedd éjszakára a fagyasztóba, így kerül reggelre tökéletesen kemény állapotba.

Csavard rá a lime levét és óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze, de minden dinnyedarabot átjárjon a savanykás íz. Ezután bolondítsd meg egy kis chili porral, amit könnyedén hints rá ízlés szerint. A gyümölcs mézes édessége, a citrus fanyar íze és a chili pikáns csípőssége szokatlan és elképesztő elegyet képez a szánkban, ráadásul ez az egészséges snack egész nyáron bátran fogyasztható.
 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást