Dekor / Otthon

Bőröndöt, térképet elő! Trendi utazás-ihlette dekorációk az otthonodba

Bőröndöt, térképet elő! Trendi utazás-ihlette dekorációk az otthonodba

Ha gyakorta utazol, biztosan te is szívesen hozol haza mutatós szuvenír tárgyakat, melyek a legutóbbi kalandodra emlékeztetnek. Az ilyen tárgyak fontos szerepet töltenek be az életünkben hiszen, rájuk nézve, felidézzük a nyaralás boldog és gondtalan pillanatait. Az utazások alatt gyűjtött fényképeket, illetve csecsebecséket otthonod dekorálásához is felhasználhatod, így gondolatban bármikor ellátogathatsz kedvenc helyeidre!

Térképek a falon

Az utazásnak nélkülözhetetlen kellékei a térképek, melyek azonban nem csupán a tájékozódáshoz és a következő úti célod megtervezéséhez nyújthatnak segítséget, de a lakásdekorációhoz is felhasználhatod őket!

A vintage hatású darabok visszaidézik a felfedezések régi romantikáját, és különleges hangulatot kölcsönöznek a lakás egyes helységeinek.

A falra felszerelt távoli országokat ábrázoló modern térképeken álmaid úti céljait, és korábbi utazásaidat is bejelölheted, így emlékeztetve magadat arra, hogy mennyi különleges élményben volt már részed, és milyen sok izgalmas kaland vár még rád!

Próbáld ki a térkép tapétát! Ezzel az izgalmas díszítőelemmel akár az egész falat beboríthatod, ezáltal igazi nagyvilági hangulatot teremthetsz otthonodban.

A bőrönd, mint dekorációs elem

Érdemes átnézned a szüleid és a nagyszüleid régiségekkel teli padlástereit, illetve a pincéit, hiszen ha lakberendezésről van szó, itt igazi kincsekre bukkanhatsz.

Az „old school” bőröndöket például többféleképpen is felhasználhatod, csupán egy kis kreativitásra lesz hozzá szükséged!

Az egymáson felhalmozott bőröndökből készíthetsz például éjjeliszekrényeket, vagy kisasztalt, de egy-egy mutatósabb darab, akár polcként, lakásdekorációs eszközként, és virág, vagy könyvtartóként is megállja a helyét.

A vintage bőröndök nosztalgiát ébresztenek, és az egész lakásnak retro hangulatot kölcsönöznek.

Emlékek üvegekbe zárva

Készíts látványos emléküvegeket kedvenc szuvenírjeidből, majd helyezd el őket a lakás egy-egy helységébe! Az így készült dekoráció több szempontból is hasznos lehet.

Egyrészt olcsó, másrészt egyedi, és nagyszerű lehetőséget biztosít az utazásaid alatt gyűjtött apró tárgyak felhasználására!

Nincs hozzá szükséges másra, mint egy egyszerű befőttes üvegre, melybe aztán beleteheted a képeslapokat, a tengerpartról származó tengercsillagokat, kagylókat, homokot, köveket, vagy az apró csecsebecséket.

Ha teheted, készíts minden egyes kalandodnak, vagy felkeresett országnak külön üveget, majd címkézd fel őket évek szerint! Így biztos lehetsz benne, hogy a megvásárolt szuvenírek nem vesznek kárba, és legszebb emlékeid is szem előtt lesznek.

Fénykép kollázs

Az évek során felhalmozott fényképekből és képeslapokból készíthetsz mini művészeti galériát, vagy fénykép kollázst! Nyomtasd ki a fotókat, majd szerezz be hozzá néhány mutatós fényképkeretet, és rendezd el őket ízlésed szerint!

Ha nem akarsz keretekre költeni, csipeszekkel és egy madzag segítségével is rögzítheted a képeket a falra, így bármikor ránézel a kollázsra, az emlékeztet téged a barátokkal, illetve a családoddal töltött legszebb pillanatokra!

Gyűjt inspirációt az interneten, majd tervezd meg, melyik megoldás mutatna a legjobban otthonodban!

Utazás ihlette falmatricák

Az üres falfelületek dekorálásához nem kell rögtön a tapéta után nyúlnod, hiszen a falmatricák izgalmas és költségkímélő alternatívát nyújthatnak a lakás átformálásához. Mostanra számtalan féle színű és mintájú falmatrica közül válogathatsz, melyeket sokkal egyszerűbb felhelyezni, mint a tapétákat.

Díszítheted hatalmas térképekkel, utazási motívumokkal, vagy inspiráló idézetekkel, illetve üzenetekkel is a faladat, így különleges hangulatot varázsolhatsz a lakásodnak! Próbáld ki a 3D-s falmatricát is, mellyel bármikor feldobhatod az unalmas fehér falfületeket!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást