Nagyanyáinktól mindig azt halljuk, hogy olyat ne kenjünk a bőrünkre, amit egyébként nem ennénk meg. Furcsán hangozhat, de egy kis történelmi áttekintéssel egybekötve teljesen jogos: gondoljunk csak arra a rengeteg méregre, amivel őseink „ápolták” az arcukat. Arzént kentek a járomcsontjukra, rezet a szemhéjukra, és a görögök ólombázisú „arcápolóiról” már ne is ejtsünk szót…
Ezeknek a szokásoknak elég végzetes következményei lettek: a bőrükkel sokat törődő nők megőrültek, megbetegedtek, meddővé váltak, nagyobb adag alkalmazása esetén akár meg is haltak. Manapság szerencsére ez a veszély minket már egyre kevésbé fenyeget, mégis, a legjobb az, ha a konyhában található természetes csodaanyagokat kenjük magunkra!
1/5 Kamilla
Ez a virág (és teaként kiszárított levelei) gyulladáscsökkentő és májtisztító hatással van a szervezetre. Ha kamillateát kortyolgatsz, jót teszel vele a vesédnek és az emésztőrendszerednek is, hiszen felgyorsítja az anyagcserédet, és kiüríti a szervezetedből a méreganyagokat. Ez a bőröd számára azért fontos, mert a méreganyagoknak a természetes kiválasztódás során kellene távozniuk a testedből, nem pedig a bőrödön keresztül – undok pattanásokat és foltokat okozva közben.
Pakolást is készíthetsz belőle az arcodra: ehhez nincs más dolgod, csak megfőzni egy lábas jó erős kamillateát, majd zabbal és mézzel masszává keverni. A méz egyébként kitűnő hidratáló, és a pattanásokkal is hatékonyan veszi fel a harcot. A keveréket masszírozd az arcbőrödbe, majd néhány perc elteltével langyos vízzel mosd le! A maradékot a hűtőben is tárolhatod, pár napig simán fel tudod használni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!