A betegségek legfőbb okozói a ki nem mondott gondolatok

A betegségek legfőbb okozói a ki nem mondott gondolatok

Címlap / Életmód / Egészség / A betegségek legfőbb okozói a ki nem mondott gondolatok

Amikor megbetegszünk, egyből valamilyen orvosság után kutatunk. Ez lehet gyógyszer, vagy egyéb természetes alternatíva, viszont mindig a tüneti kezelés az elsődleges. Nagyon ritkán gondolkozunk el a mögöttes okokon, pedig pont ez lenne a lényeg.

Rejtélyek nyomában

Senki sem szeret beteg lenni, mégis életünk során számtalanszor legyűr minket egy-egy betegség. Nyilván nem kell mindenbe különösebb okokat bele látni, mert van, hogy csak egész egyszerűen nem öltöztünk fel rendesen és megfáztunk. Vagy nyitva hagytuk az ablakot és a hideg levegő egész nap a hátunkat fújta. Vagy a párunk megfertőzött minket a közös háztartásban. Egy pillanat! Utóbbival vitatkoznánk.

2019-ben, amikor a koronavírus elkezdte megfertőzni a világot, emberek milliói hihetetlen dologra lettek figyelmesek. Miközben a család bizonyos tagjait ledöntötte a lábukról a vírus, volt aki ellen hatástalan volt. Egy háztartásban, egy légtérben voltak, mégsem tudott rengeteg embert megbetegíteni. Ennek oka az erős immunrendszer, de ehhez kevés az egészséges életmód. Ismerek olyan egészségtudatos embert, aki évi több maratont fut, folyamatosan sportol és kizárólag minőségi ételeket juttat a szervezetébe. Ő több hétig feküdt kórházban és válságos volt az állapota.

Mégis, hogyan lehetséges ez? Az immunrendszerünk egészsége csak egy oldalról testi eredetű, ezt talán már az orvosok sem tagadják. Azonban van egy olyan elhanyagolhatatlan része, mely hiányában nem működhet megfelelően. Ez pedig a lelki egészségünk. Amikor lelkileg kiegyensúlyozottak és boldogok vagyunk, egyszerűen másképp reagál a szervezetünk a vírusokra és baktériumokra. Még, ha be is jutnak testünkbe, pillanatok alatt végez velük az egészséges szervezet.

Motortion/istockphoto.com

Így betegítjük meg magunkat a gondolatok által

Mindenkinek vannak rossz napjai, amikor kilátástalannak látja az életét és úgy tűnhet, hogy minden értelmetlen. Kár lenne ezt tagadni, mert nem ez a megoldás. Azonban, ha huzamosabb ideig vagyunk ebben az állapotban, az ellen már lázadni fog a test, tudatva, hogy nem jó neki a jelenlegi helyzet. Jobban mondva, ez inkább a lélek üzenete a test által.

Legtöbbször a ki nem mondott szavak betegítik meg az embereket. A sok elfojtás, düh, harag és sok negatív érzés, amit nem engedünk el, csak cipelünk magunkkal.

A test befeszül és az immunrendszer folyamatosan gyengül. Ezt mi már csak akkor vesszük észre, amikor szinte havonta megfázunk, sajog a derekunk, vagy fáj a fogunk. Szépen sorban jönnek elő újabb és újabb problémák, melyek súlyos üzenetek számunkra. Így betegítjük meg magunkat a gondolatok által és még csak észre sem vesszük. 

Az egészség kulcsa

Mindamellett, hogy elengedhetetlen önmagunk testi szinten történő ápolása, a lelkünk legalább ennyi törődést igényel részünkről. A folyamatos szűrővizsgálatok, testünk rendszeres átmozgatása és az egészséges étkezés mellett kezdj el odafigyelni a belsődre is. Mikor éreznéd, hogy felgyülemlett benned a ki nem mondott dolog és az eltitkolt gondolatok, tedd fel magadnak a kérdést: „Inkább beteg legyek, vagy őszinte?” Mondd ki, ami benned van, még akkor is, ha azzal néha fájdalmat okozol.

Bocsánatot még kérhetsz bármikor, viszont egészséged csak egy van. Ne hagyd, hogy a gondolataid megbetegítsenek és ehhez első lépés, hogy kimondod, amit gondolsz.

Nem csak megkönnyebbülsz miután megtetted, de nem fog semmilyen rossz érzés belülről emészteni. Nagyon nehéz meglátni a betegségek pozitív hozadékait, de talán könnyebb megérteni őket, ha üzenetként és jelként fogod fel őket. Természetesen nem kell mindenkinek megvárnia ezt az állapotot, ugyanis már ma tehetsz az egészségedért, ha őszintén éled az életedet önmagad irányába.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!