Így betegítjük meg a férfiakat: a túlsúlyod és a kereseted is ledöntheti a lábáról szerelmedet

Így betegítjük meg a férfiakat: a túlsúlyod és a kereseted is ledöntheti a lábáról szerelmedet

Címlap / Életmód / Egészség / Így betegítjük meg a férfiakat: a túlsúlyod és a kereseted is ledöntheti a lábáról szerelmedet

Számtalan kutatás vizsgálta már, milyen kiváltó okai lehetnek a különféle életmódoknak, életvitelszerűen folytatott szokásoknak. Az alábbiakban két olyan kutatást mutatunk nektek, amikben mi nők nem éppen brillírozunk – egész pontosan megbetegítjük a férjünket.

Cukorbetegsége lehet a túlsúlyodtól

Világszerte egyre nagyobb gondokat okoznak a táplálkozásból, életmódból eredő problémák. Senki számára sem ismeretlen fogalmak a cukorbetegség, vagy éppen a szív-és érrendszeri panaszok.

De vajon hogy függ össze mindez a párkapcsolatokkal? Több kutatás próbál fényt deríteni arra, milyen szokások befolyásolhatják a panaszok kialakulását, így idővel sorra kerültek a házasságok is.

Dán professzorok jöttek rá arra, hogy ha a feleség plusz kilókat szed magára, akkor a férfiak esélye is jelentős mértékben megnő arra, hogy valamilyen túlsúlyból adódó betegséggel nézzenek szembe.

Egész pontosan, ha a feleség testtömegindexe 5 ponttal megnőtt, akkor 21%-kal nagyobb eséllyel lett a férj cukorbeteg. Érdekes módon, fordítva nem működött a dolog, tehát a férjek túlsúlya nem volt befolyással a nők cukorbetegségének esélyére.

Mi lehet az oka?

A kutatók sajnos egyelőre csak következteti tudtak az okokra, semmi igazán kézzel foghatót nem találtak. Úgy vélik, leginkább a nők azok, akik az étkezéssel kapcsolatos döntéseket meghozzák, hiszen általában ők főznek.

Amennyiben egészségtelen étrendet állítanak össze, ők maguk is hízni fognak, akárcsak férjeik.

A rejtély megoldása, ami miatt nem működik fordítva a dolog, valószínű az adagokban rejlik. Még, ha az adott menü nem is túl egészséges, nem mindegy, mennyit eszünk belőle. Nyilván előbb lesz beteg az, aki egy egészségtelen ételből többet eszik nap, mint nap.

Mivel a férfiak általában nagyobb adagokat fogyasztanak el, könnyebben híznak meg, esélyes, hogy előbb jelentkeznek náluk a túlsúly problémái.

Komoly betegségek a sikertől

Köztudott, hogy a sikeres élet sokszor stresszes, és ez az életmód hatást gyakorol azokra az emberekre, akik kőkeményen megdolgoznak minden apró elismerésért.

Arra azonban kevesen gondoltak idáig, mennyire komoly következményei lehetnek ennek az életvitelnek a házastárs egészségére.

Egy friss kutatás most rávilágított, hogy amennyiben a sikeres fél a feleség, az valósággal romba döntheti a férj egészségét. Szívproblémákat, krónikus tüdőgondokat, de még gyomorfekélyt is okozhat az, ha te jóval több pénzt viszel haza, mint a férjed.

Amennyiben nem a házasságotok elejétől áll fenn ez az eset, hanem a későbbiek során jutsz komolyabb pozícióhoz, magas vérnyomást, immunrendszer-gyengeséget generálhatsz a társadnál.

Mi lehet az oka?

A kutatók szerint egyértelműen az ego. Ugyan a férfiak mindig azt állítják, könnyen megbirkóznak a helyzettel (sőt viccelődnek is vele, milyen jó lenne, ha most az egyszer ők lennének az eltartott felek), az egészségük teljesen másról árulkodik.

Úgy tűnik, a férfiakat rendkívüli módon zavarja, ha nem ők a fő kenyérkeresők.

Szeretik tudni, hogy a nő is dolgozik és teljesít (sőt mondhatjuk, általában elvárják, jelenleg társadalmilag inkább az elítélendő, ha nincs így), de mégis saját magukat tartják a domináns főszereplőnek.

Márpedig ezzel a hozzáállással nyilván nem egyeztethető össze egykönnyen az az ellentét, hogy nem ők, hanem feleségük hozza haza a nagyobb összeget, ott tesz bele többet a közös kasszába.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást