Beléptünk a Rákok időszakába: erre számíthatsz a következő néhány hétben

Beléptünk a Rákok időszakába: erre számíthatsz a következő néhány hétben

Címlap / Életmód / Ezotéria / Beléptünk a Rákok időszakába: erre számíthatsz a következő néhány hétben

Nem nézünk túlságosan egyszerű és könnyed időszak elé, bár az elmúlt hetekben is egyértelműen érezhető volt egyfajta feszültség és ingerlékenység a levegőben. Ezért most sokkal inkább a bolygóállások, mint az uralkodó jegyek feleltek, de utóbbiak szerepét sem érdemes lebecsülni. Június végétől július végéig az érzelmes Rákok veszik át az irányítást és megmutatják, milyenek is az igazi hangulatingadozások!

A Rákok alapvetően nagyon érzelmes, figyelmes és kedves jegyek – ők egyértelműen lelki szinten mozognak, sokkal inkább az érzelmek, semmint az észérvek hatnak rájuk. Mivel ennyire érzelmesek, óhatatlan, hogy a Rákok sokszor átessenek hangulatingadozásokon, és meglehetősen sokat álmodozzanak. Nos, ezekből nekünk is ki fog jutni ebben a néhány forró, nyári hétben. A többség alighanem túlérzékenységet vesz majd észre magán, ami persze nem csak rosszul sülhet el.

A Rákok gyengéd oldalra mindenki jó hatást gyakorol, segítségükkel nem lesz nehéz engedékennyé, törődővé válni.

Azonban arra vigyázni kell, hogy ezzel mások ne éljenek vissza, hiszen a Rákok is gyakran esnek áldozatául a kihasználásnak. Érdemes arra tudatosan is figyelni, hogy ne engedjük át magunkat a negatív energiáknak, mert akkor felüti a fejét a féltékenység, az aggodalmaskodás, a sértődékenység, aminek következtében igazán könnyen lesz csípős a hangulat.

Itt az ideje a rivaldafénynek

Alapvetően a rákok nem mondhatóak hivalkodónak, de időről időre elragadja őket a harmónia- és szépségmánia. Ilyenkor bizony ők is megmutatják, mijük van, legyen szó anyagiakról, vagy éppen a külsejükről, megjelenésükről. Nem véletlen, hogy éppen ebben az időszakban kerül fel a közösségi oldalakra a fotók legjava – erről bizony nem csak a sorra kerülő nyaralások és kiruccanások felelnek, hanem az uralkodó Rákok is.

Felüti a fejét a bizonytalanság

A Rákok hajlamosak minden túlaggódni, illetve bizonytalankodni saját magukban, a teljesítményükben. Számukra állandó kétely, hogy „elég jók-e”, még akkor is, ha a környezet csak ámul-bámul a teljesítményükön. Ezt a belső kétséget gyakran túlzásokkal kompenzálják: túledzéssel, állandó szépítkezéssel, munkamániával, stb. Arra tehát érdemes figyelned neked is, hogy a júliusod ne a végletek hajszolásával teljen, és ne most próbáld mérlegre állítani az életedet, vagy a teljesítményedet, mert hajlamos lehetsz arra, hogy a rosszabb, kevésbé eredményesebb dolgokat helyezd előtérbe.

A Rákok igénylik a szeretetet és a dicséretet, ezeket adni és kapni egyaránt imádják. Nagyon jó dolgokról beszélünk, úgyhogy nem érdemes gátat szabni érzékeny énünknek, inkább hagyjuk azt érvényesülni!

Ugyanez áll a segítőkészségre, figyelmességre és persze az álmodozásra: a július ideális arra, hogy elkezdjünk terveket szövögetni, amiket a soron következő oroszlánok uralma alatt majd meg is valósíthatunk.

Inkább ne vitatkozzunk

Egyébként sem túl jó állandóan vitákba keveredni másokkal, de a mostani általános túlérzékenység miatt, amennyire ez csak lehetséges, érdemesebb is kerülni a veszekedéseket. Ebben az időszakban mindenki sokkal könnyebben a szívére veszi a sértéseket, miközben a konfrontálódás a többségnek kifejezetten nehezére esik. A Rákok uralma alatt gyakori a ködösítés, a téma elterelése, ami részben onnan ered, hogy ők nem mernek és tudnak igazán konfrontálódni, ellenben a manipulálásban igencsak jók.

Ha tehát van rá lehetőséged, jobban jársz, ha a halasztható vitákat kicsit későbbre tolod, például augusztusra, amikor az oroszlánok kicsit több önhittséget és lelkierőt nyújtanak majd.

Képek forrása: sergey_causelove/Depositphotos.comgpointstudio/Depositphotos.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!