50. bejegyzés: Fiúk az életünkből – avagy 8 ex-típus, akit mindenki ismer

50. bejegyzés: Fiúk az életünkből – avagy 8 ex-típus, akit mindenki ismer

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 50. bejegyzés: Fiúk az életünkből – avagy 8 ex-típus, akit mindenki ismer

Majdnem mindenkinek van legalább egy exe, és ez alól igazán csak az kivétel, akinek élete első szerelmével annyira klappoltak a dolgok, hogy házasság, közös lakás és sok-sok kisbaba lett a vége. Sosem tudtam eldönteni, vajon irigykedem az ilyen történetek hallatán, vagy épp ellenkezőleg; örülök, hogy átéltem a szingli élet okozta sok kalandot, bulit, flörtöt, no meg csalódást, mert a végén annyival jobban értékelem majd a Nagy Őt. Az igazat megvallva a véleményem valahogy mindig a kettő között mozgott, attól függően, hogy épp „imádok egyedül lenni”, vagy „mindenkinek van pasija, csak nekem nincs” hangulatom volt…

A bécsi kiruccanás után úgy éreztem magam, mint aki új erőre kapott. Friss és üde voltam, tele optimizmussal. Persze csak azután, hogy hazaérve aludtam egy hatalmasat.

A vidámságomat azonban rövidesen beárnyékolta az, hogy a munkatársaim folyamatosan emlékeztetni kezdtek a szakításra. No persze nem szándékosan; egyszerűen csak a legjobb barátnőmön kívül senki sem tudta, hogy Mátéval a kapcsolatunk néhány hét alatt le is áldozott. Ezek után, gondolom, nem csoda, hogy valódi örömmel töltött el a tény, miszerint a Facebookon nyoma sem volt a dolognak kettőnk között. Meg hogy nem árultam el anyuéknak, különben biztos ez lett volna a téma hetekig.

A munkatársaimnak viszont már az elejétől kezdve elmeséltem, hogy van egy srác… amit persze le se tudtam volna tagadni, mert olyan nagy mosollyal jöttem be az irodába (és dupla akkorával mentem ki), hogy még a portásnak is feltűnt a változás. Tudom, mert mondta. Így hát, amikor ez a rózsaszín ködös jókedv eltűnt, a lányok rögtön faggatni kezdtek.

Hé, Dóri, minden okés veletek?  Hááát, az attól függ… Velem és kivel?

Óóó, úgy sajnálom, de hát mi történt?  Semmi. Épp ez az.

Pedig olyan aranyosak voltatok együtt!  Egyéb biztató hozzászólás? Mondjuk egy megnyugtatómi van, ha sosem találod meg az Igazit?

Persze igazából ezeket a barátságtalan hozzászólásokat megtartottam magamnak, hiszen már csak az hiányzott volna az életembe, hogy a munkatársaimmal is megromoljon a kapcsolatom. Meg igazából csak érdeklődőek (és kíváncsiak) voltak, amit részben meg is tudok érteni. Hiszen ha egy kezdődő szerelem boldog pillanatait megismered, még szép, hogy szeretnéd tudni, miért szakadt olyan hirtelen vége. Úgyhogy röviden elmeséltem a lányoknak Máté érveit, és azt, hogy noha az első pár nap jobban megviselt, mint gondoltam volna, a bécsi kirándulás óta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.

És akkor olyan történt, amire nem is számítottam volna: a munkatársaim egyetlen nap alatt annyit segítettek a továbblépésben, amennyit én egyedül sokkal több idő alatt tettem volna meg.

Ex-akták: felfedve!

Az egész ebédszünetben kezdődött, amikor sorban álltunk a közeli étkezdében, és ismét az exekre terelődött a szó. A legjobb munkahelyi barátnőm, Eszti kezdte a témát azzal, hogy felvetette, milyen sokféle ex-típus van. Az ő egyik volt barátja például a mai napig felhívja néha az éjszaka közepén egy-egy buli után, hogy mennyire rossz nélküle, majd józanul még csak egy „ne haragudj, hogy felkeltettelek” üzenetet sem dob rá a Facebookon. Egy másik munkatársam elárulta, az egyik exe a mai napig várja a bocsánatkérését amiatt, hogy „összetörte a szívét”, holott igazából ő lépett félre egy másik lánnyal – a kolléganőm szimplán csak szakított vele ezek után. A sztorik pedig csak úgy repkedtek, a legszomorúbbaktól a legviccesebbekig, én pedig tényleg úgy éreztem, hamarosan minden rendben lesz. A szakítás az élet egyik természetes velejárója, amit majdnem mindenki megtapasztal legalább egyszer, és igazából minden extől tanulhattunk valami újat. Úgyhogy a munkatársaim és még néhány barátnőm tapasztalatai alapján összegyűjtöttem nyolc ex-típust, akivel mindenki találkozik – ha máshogy nem, hát az ismerősök történetein keresztül.

1. Aki összetörte a szíved

Amikor a volt szerelmekre gondolsz, biztos, hogy legelőször az a srác ugrik be, aki a leginkább összetörte a szíved. Mindegy, hogy mi miatt szakítottatok, ezt a kapcsolatot volt a legnehezebb kiheverni: de amikor sikerült (mert mindig sikerül), megtanultad, hogy sokkal nagyobb erő lakozik benned, mint valaha is hitted volna.

2. Aki rögtön továbblépett

Szakítottatok,te még mindig szomorkodsz, erre kiderül: a srác már egy másik lánnyal jár együtt. Vagy például eltelik pár hónap, és megtudod, hogy már el is jegyezte. Mindegy, hogy még vannak-e érzéseid vagy sem, egy ilyen szituáció megviseli a lelket. Viszont ekkor tanulod meg azt is, hogy mindenki találkozik a megfelelő emberrel – az egész csak idő kérdése.

3. Akivel elengedtétek egymást

Még a legboldogabb időszakodban is eszedbe jut néha, hogy mi lett volna, ha… Ha nem adjátok fel, és együtt maradtok. Ha adtok még egy esélyt a kapcsolatotoknak. Hiszen megvolt kettőtök között minden, amire vágytatok; az egyetlen probléma az időzítés volt. De végül megtanultad: sokszor hiába van szerelem, ez nem elég ahhoz, hogy megmentsen egy kapcsolatot.

4. Aki haragszik rád

Igen, ott van az az ex is, akinek te törted össze a szívét. Valószínűleg a szakítás után már többet nem is beszéltetek, és esélyes, hogy nem is fogtok; te pedig igyekszel elfelejteni az egészet, mert bűntudatod támad miatta. A kapcsolatotok tanulsága számodra főleg az volt, hogy rájöttél, mit nem szabad a jövőben még egyszer megtenned.

5. A „se veled, se nélküled” ex

Gyakran előfordul, hogy összetévesztjük azzal a volt pasival, akinél az időzítés nem stimmelt. Épp ezért adunk a dolognak még egy esélyt, majd még egyet, és még egy utolsót, aztán egyutolsó utánit – csak hogy rájöjjünk, mégsem működik a kapcsolat. És amikor végresikerül kitörnöd a körforgásból, rájössz, hogy vannak dolgok, amiket egyszerűen nem érdemes erőltetni.

6. Akivel sosem vált hivatalossá

Tudod, van az a srác, akivel hivatalosan sosem jártatok együtt, így hivatalosan soha nem is szakítottatok; de mégis minden olyan volt, mint egy kapcsolatban. Aztán kiderült, hogy az egyikőtök nem vágyik semmi komolyra, és rövidesen a napi beszélgetések és találkozások teljesen megszűntek. És ez segített ráébredni arra, pontosan mit is szeretnél a következő kapcsolatodban.

7. A kámforrá vált kísértet

Miután szakítottatok, mintha eltűnt volna a bolygóról. Kitörölt Facebookon, megszüntette a kapcsolatot a közös ismerőseitekkel, és biztos lehetsz benne, hogy nem futtok össze sehol. Esélyes, hogy a szakítás nem a legjobban zajlott le, és lehet, hogysoha többet nem is beszéltek egymással. De ez nem is olyan nagy baj, hiszen nem lehetsz jóban minden exeddel; néhány ember besétál az életedbe, és aztán tovább áll, helyet adva egy következő fejezetnek.

8. A Casanova

Ő volt az a srác, aki tényleg mindenkivel szívesen flörtölgetett. Persze ettől még szeretett téged – nem ez volt a gond. A probléma ott kezdődött, hogy emellett szerette Lillát, Esztert és Krisztit is; amikor pedig vége lett a kapcsolatotoknak, egy időre teljesen elvesztetted miatta a bizalmadat a férfiakban – és magadban is. Itt tanultad meg, hogy érdemes megválogatni, kinek adod oda a szívedet.

Persze én is tudom, hogy ez csak néhány srác a sok közül, és hogy valójában senkit sem lehet igazán beskatulyázni, de tényleg jobban éreztem magam a munkahelyi beszélgetés után. Azt még nem tudtam eldönteni, a 8 típusból Máté vajon melyikbe illik bele igazán: talán ő lesz a kísértet, akivel többé nem beszélek? Vagy jövő héten már érkezik a hír, miszerint kibékültek Adrival, és esküvőt terveznek? Amilyen mázlim van, a történelem lehet, hogy megismétli önmagát. De még ennek ellenére isnyugodtabbnak éreztem magam, hiszen egy dologban azért eléggé biztos voltam: a negatív tapasztalatból tanuljuk a legtöbbet!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!