„Segítség, megütött a párom!” – Miért nem lépnek ilyenkor a nők?

„Segítség, megütött a párom!” – Miért nem lépnek ilyenkor a nők?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Segítség, megütött a párom!” – Miért nem lépnek ilyenkor a nők?

Rengeteg történetet lehet hallani, arról, vannak olyan párkapcsolatok, ahol nem ritka az, ha eljár a férfi keze. Általában már csak akkor vesszük észre, ha jól látható sérüléseket látunk a bántalmazott nő testén. És sajnos az is előfordul, hogy nem is szerzünk róla tudomást, hogy egy hozzánk közel álló ember attól retteg, hogy mikor bántja újra a párja.

Statisztikai adatok

Pár éve készült felmérések alapján nyilvánossá vált az, hogy Magyarországon, minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apa verte az anyát. Havonta három nőt olyan brutálisan bántalmaztak, hogy bele is halt a sérüléseibe. A meggyilkolt nők több mint fele párjuktól, élettársuktól élte át ezeket. És az adatok azt is megmutatják, hogy ezeknek a nőknek majdnem tíz százaléka átélte a szexuális bántalmazást is.

A bírósági aktákból az is kiderül, hogy a férj gyilkosságok nyolcvan százaléka azért történt, mert azelőtt súlyos feleségbántalmazás történt a férfi részéről.

Ezeket a számokat csak onnan tudtuk meg, hogy a nők bejelentették a rendőrséghez, és sajnos már csak onnan, hogy helyszínelést folytattak gyilkosság miatt. Harmincöt verést szenved el egy nő, mielőtt segítséget kér egy szervezettől vagy a hatóságoktól. A nyilvánosságra hozás okai között legelső helyen a félelem áll.

Félnek a következményektől, hogyha valamit tesznek a párjuk ellen, a helyzet még rosszabb lesz. További ok, hogy beletörődnek, hogy ez együtt jár egy párkapcsolattal. Hiszen a párjuk megbánást mutat, és sűrűn bocsánatot kér. Majd újra és újra megteszi. Félnek az egyedülléttől, és attól is, hogy elveszítik az anyagi biztonságot. És a legfélelmetesebb ok az az, hogy még így is kötődnek a párjukhoz, hiszen ők holtomiglan-holtodiglant fogadtak. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»