Szerelem / Párkapcsolat

4 baljós jel, hogy a párod még nem akar megállapodni

Egy párkapcsolat soktényezős dolog, nem csak azon múlik, hogy a két fél mennyire szereti egymást, vagy mennyire passzol egymáshoz. Ugyanolyan fontos az is, hogy az életük milyen szakaszában vannak, és hogyan képzelik el a közeljövőt. Ezért is olyan fontos, hogy felismerd a jeleket, amik azt mutatják, hogy a párod még nem akar megállapodni.

Nem biztos, hogy ez tudatos, és az sem biztos, hogy a kapcsolatotokkal van a baj – de ha nem vagytok egy idővonalon, akkor könnyen szakítás lehet a legjobb duóból is. Ha te már elhatároznád magad, és lecövekelnél valaki mellett, a másik pedig még élné a saját életét kötöttségek nélkül, abból csak konfliktus lesz, sőt, valószínűleg előbb-utóbb szakítás is. Ha nem szeretnél mélyebbre menni egy ilyen kapcsolatban, akkor az alábbi négy intő jelre nagyon figyelj.

Elfelejt fontos dátumokat

Nem mindenki jó a dátumok megjegyzésében (középiskolában például senki nem tudta belém verni a kötelezően megtanulandó évszámokat), de ha fontos vagy a párodnak, akkor az olyanokra emlékszik majd, mint az évfordulótok, vagy a születésnapod. Ha más nem, a naptárjába felírja az ilyeneket, és az utolsó pillanatban kapkodva megveszi az ajándékot – de látod rajta, hogy próbálkozik.

Ha nem foglalkozik ilyenekkel, akkor érdemes azon elgondolkodni, mennyire is lehetsz neki fontos. Sokat jelenthet az, ha az évfordulót nem akarja ünnepelni – végül is minek megjegyezni egy olyan dátumot, amit úgysem fog sokáig belevésni a naptárjába, mert nem látja a közös jövőtöket?

 

Olvastad már?  A szeretet és a szerelem bizonyított gyógyhatásai

Szánt szándékkal nem közeledik a barátaidhoz és a családodhoz

Hiába próbálod összehozni őket, egyszerűen küzd ellene, hogy megismerkedjen, vagy közelebbi kapcsolatba kerüljön azokhoz, akik számítanak neked.

Ha szeret, és együtt képzeli el a jövőtöket, akkor mindent megtesz majd, hogy lenyűgözze azokat, akiket szeretsz, de ha nem tervez veled hosszú távon, akkor ilyesmivel nem fog foglalkozni, sőt, kerülni fogja az ilyen alkalmakat.

Az ok egyszerű: miért barátkozzon olyan emberekkel, akik később úgysem lesznek az életében?

 

Elkerüli a konfliktusokat

Nem baj, ha a párod nem szeret veszekedni, de ha annyira sem méltatja a kapcsolatot, hogy a problémás helyzeteket, akár veszekedéssel is, megoldja, az azt jelenti, hogy nem vagy annyira fontos számára, hogy javítson a helyzeten.

Tudja, hogy nem lesz hosszú távú a kapcsolat, így nem is öl bele annyi energiát, amennyit egyébként kellene ahhoz, hogy úgy működjön az egész, ahogy mindkettőtöknek megfelelő.

Könnyen megkülönböztetheted az egyszerűen konfliktuskezelő embereket az ilyen, megállapodni nem kívánó társaktól: ha ugyanis te bele akarsz menni egy régóta zavaró konfliktusba, ő pedig inkább kiszáll a szituációból, és nem érti meg, hogy ez számodra fontos, akkor bizony nem törődik veled annyira, hogy fenntartsa a boldogságot mindkettőtök részéről.

Olvastad már?  Egyetlen dolog, amit minden boldog pár csinál: ez lehet a titok?

 

Nem akar beszélni a jövőről

Ez az egyik leginkább árulkodó jel: még ha a kapcsolat elején is vagytok, aki boldog, az szívesen tervezget a másikkal, még ha csak elképzelés szintjén is.

Nem kell azonnal megterveznetek a közös otthonotokat, és azt, hogy hány gyereket szeretnétek, de a közeljövőről igenis tudnod kell vele beszélni, hogy tervezhess, hogy tudd, mire számíthatsz. Ha ő ezt csípőből elutasítja, az valószínűleg azt jelenti, hogy nem biztos benne, meddig lesztek együtt, és ezért inkább nem tervez annyira előre – még akkor is, ha ez az „annyira” csak egy-két hétről szól.
 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást