Bizony az olasz konyha nem merül ki a pizzában, paradicsomos tésztákban és a tiramisuban, hiszen a mediterrán alapanyagoknak köszönhetően számos ínycsiklandó ételkülönlegessége van még ennek a nemzetnek. Összegyűjtöttünk néhány szuper olasz receptet, ha már unod a tésztákat, mégis ennél valami finom, itáliai specialitást.
2/5 Spenótos rizottó
Egy isteni rizottóhoz szükséged lesz 1 liter húsleves alapléhez, amelyet melegíts fel, majd moss meg és párolj meg fél kg friss spenótlevelet, amelyet ezután csöpögtess le és szeletelj fel.
1 fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát vágj apróra, és pirítsd össze egy serpenyőben egy kis olivaolajon a spenóttal együtt.
Adj a serpenyő tartalmához 30 dkg rizst, és piríts további 2-3 percig az alapanyagokat, sózd és borsozd az egészet, és adj hozzá 1-1,5 dl száraz fehérbort. Ha a bor elpárolog, lassan kezd hozzá adagolni a levest a rizshez, merőkanalanként, amíg meg nem puhul. Tálaláskor tegyél egy kevés vajat és reszelt parmezánt minden adag tetejére.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!