A tökéletes avokádó szeletek titka: Minden, amit eddig nem tudtál

A tökéletes avokádó szeletek titka: Minden, amit eddig nem tudtál

Címlap / Életmód / A tökéletes avokádó szeletek titka: Minden, amit eddig nem tudtál

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Az avokádó, amely az ínyencek körében nagy népszerűségnek örvend, valódi vitaminbomba, tele értékes ásványi anyagokkal és finom ízzel, ami sokféle étel szívévé és lelkévé varázsolja. Azonban az, hogy miként is szeleteljük fel helyesen ezt a bőséges táplálékforrást, gyakran felveti a kérdést – mind kezdő szakácsok, mind konyhai zsenik körében. A legtöbben hajlamosak kanállal eltávolítani a gyümölcs húsát, azonban létezik egy olyan módszer, amely kiválóan alkalmas arra, hogy maximálisan kinyerjük az avokádó gazdag belső részét.

Az avokádó előkészítésének rejtett trükkjei

Az avokádó szakszerű szeletelése már a kezdetekkor fontos, hiszen a mezőgazdasági termesztéstől kezdve a konyhai előkészítésig minden mozzanat hatással van az ízélményre. A gyümölcs megfelelő megválogatása, a puhaság és az érettség pontos meghatározása első lépésben kulcsfontosságú. Az ideális avokádó enyhén nyomásra puhul, de még mindig tartja formáját. Ez azt jelzi, hogy készen áll a feldolgozásra.

Miután kiválasztottad a megfelelő példányt, jöhet a mosás. Az avokádó héját alaposan tisztítsd meg folyó víz alatt, mivel bár nem fogyasztjuk el, a vágás során a héjáról baktériumok kerülhetnek a gyümölcs belsejébe. Ezután óvatosan vágd bele a gyümölcs közepébe úgy, hogy a kés elérje a magot. Fordítsd el a két félrészt egymástól, hogy láthatóvá váljon a helyes szeletelés következő lépése.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!