Minden évben vannak olyan húzószavak, amikre kapnak az egészséges életmódra törekvők, és amikkel a gyártók elég rendesen vissza is élnek: ilyen volt pár éve az antioxidáns, még régebben a Bifidus Essensis, mostanában pedig a glutén- és laktózmentes termékek a divatosak. De mennyire van ezekre szükséged, és mire figyelj, ha élelmiszert vásárolsz?
2/4 A gluténmentes víz és társai
Ma nem is a bélbaktériumok az igazi sláger, hanem a laktóz- és gluténmentes termékek, mert egyre több az ezekre érzékeny, és még aki nem is allergiás, az is kezdi kerülni őket (sokszor teljesen feleslegesen). Ez azt vonta maga után, hogy gyakorlatilag bármire ráírják már, hogy mindenmentes, létezik gluténmentes parizer (holott egyikben sincs glutén), de találkoztunk már vízzel is, amire ugyanez volt írva.
Ez azt jelenti, hogy minden olyan élelmiszerben is megtalálható, amely glutént tartalmazó gabonafélével készült. Nem nehéz kitalálni, hogy normál esetben sem a vízben, sem a joghurtban nincs glutén, felesleges ez alapján választanunk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!