7 apró sminktrükk a szépséghibák elrejtésére

7 apró sminktrükk a szépséghibák elrejtésére

Címlap / Stílus / Arc / 7 apró sminktrükk a szépséghibák elrejtésére

Senki sem születik tökéletesnek, sajnos mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb szépséghibái, amiket praktikus trükkökkel egyszerűen korrigálhatunk. Lehet kerekebb az arcod, vagy közelülőek a szemeid, bizonyos sminkelési technikákkal könnyen javíthatsz rajtuk!

Vékony száj

Amennyiben a sors nem áldott meg Angelina Jolie szájakkal, akkor se keseredj el, hiszen Te is „rajzolhatsz” magadnak érzéki ajkakat.

A legfontosabb segédeszköz erre a célra a szájceruza: először is kontúrozd körbe a szádat úgy, hogy kissé menj a határvonalon túl. (De vigyázz, ne túlozd el, mert úgy inkább egy bohócra emlékeztetnéd a külvilágot!)

Egy másik praktika, hogy tegyél fehér kontúrt a másik alá és a kettőt a találkozásuknál mosd össze, így optikailag olyan hatást kelt, mintha az ajkaid még jobban kiemelkednének.

Közelülő szemek

Sokan panaszkornak arra, hogy szemeik túl közel, illetve túl távol vannak egymástól.

Szerencsére mindkét problémát egyszerűen lehet korrigálni, méghozzá sötétebb árnyalatok segítségével.

Első esetben a szemeid külső részére használd – sőt, haladj is túl rajta-, így kifelé nyújthatod őket.

Az orrnyereghez közel persze világosabb színek kerüljenek, hogy nagyobb legyen a kontraszt!

Távolülő szemek

Értelemszerűen az előbbi ellentétét alkalmazzuk, tehát a szem belső részére kerüljön a sötétebb árnyalat, míg a kifelé haladva a világosabb.

Amennyiben távol ülő szemeid vannak, vigyázz, ne menj túl a szélein, mert úgy csak még jobban elnyújtanád őket!

Lesd el a híres modell, Kate Moss technikáját, mivel ő is ezzel a szépséghibával büszkélkedhet, mégis kitűnően korrigálja a cseles árnyékolással.

Kerek arc

Legyen akármilyen arcformád, mindig az ovális elérése a cél.

Kerek arc esetén a járomcsont gyakran kiáll, az állak pedig hangsúlytalanok.

A lényeg, hogy azokra a területekre, melyek „pluszt” adnak az ovális formához – tehát a járomcsont alá, állra, homlok felső két oldalára- tégy sötétebb púdert!

A világosabb részeket, ha jól megnézed, láthatod, hogy az már közelít az ideális ovális formához!

Piros foltok

Piros foltok időközönként mindenki arcán megjelennek, és a legtöbben a mindennap használt alapozóval és korrektorral próbálják eltüntetni, ami nem hiba, csak sokat nem segít a helyzeten.

Bármilyen meglepő, de a piros részeket a legjobban zöld korrektorral lehet eltüntetni! Nem vicc, hisz’, a komplementer színek (a színskálán egymással szemben lévő színek) semlegesítik egymást, tehát ne félj a használatától!

Nagy, széles orr

A lényeg, csakúgy mint az arc formázásánál, itt is a megfelelő árnyékolás.

Az orr két oldalára használj sötétebb színű alapozót, – ha a végével se vagy elégedett, mert túl hosszú, akkor oda is-, közepére meg világosabbat!

A határát dolgozd össze, majd fixáld kevés púderrel! Amennyiben vékony az orrod, természetesen két oldalára tedd a világosabb részt!

Fáradt tekintet

Jelenésed van egy hosszú, átmulatott éjszaka után? Randid lesz este, de egész nap keményen dolgoztál, és alig látsz ki az álmosságtól?

Amennyiben ez meglátszik a szemeiden is, a következő trükkel újra friss benyomást kelthetsz. A kulcs a fehér szemceruzában rejlik!

Első lépésben húzd ki vele az alsó szemhéjad belsejét, majd tégy belőle a szemeid sarkához az orrnyergedhez, majd az ujjaddal satírozd el! Ezáltal tekinteted nyílt és üde lesz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást