10 tagadhatatlan jel, hogy empata vagy. Magadra ismersz?

10 tagadhatatlan jel, hogy empata vagy. Magadra ismersz?

Címlap / Életmód / Lélek / 10 tagadhatatlan jel, hogy empata vagy. Magadra ismersz?

Mélyen átélsz mindent

Nyitott vagy másokra, kifejezetten jó hallgatóságnak számítasz, már-már világszínvonalon gondoskodsz a környezetedben élőkről. Néha rád sütik, hogy túlérzékeny vagy, aminek az az oka, hogy megérzed mások örömét, de bánatát is, és hajlamos vagy teljesen a helyükbe képzelni magadat.

Könnyen befogadod mások érzelmeit

Amekkora előny, legalább akkora hátrány is, amikor tisztába kerülsz mások érzelmeivel. Pillanatok alatt rád ragad a pozitív életfelfogás, a vidámság, de éppen ilyen könnyen válsz letargikussá, és eluralkodik rajtad a melankólia. Mintha a melletted levő személy kiterjesztené rád, átültetné beléd az érzelmeit.

Nem szívesen mész tömegbe

Pontosan azért, mert ennyire könnyen és gyorsan rád ragadnak az emberek érzései és gondolatai, egyáltalán nem szívesen mész a tömegbe. Sokkal jobban érzed magadat egy csajos kávézás, beszélgetés során, mint egy hatalmas partin, koncerten, vagy akár rendezvényen. Persze ezekre is szívesen elmész, de sosem tudod teljesen átadni magadat a hangulatnak.

Örülsz, ha egyedül lehetsz

Bár néha egyedül érzed magadat (főleg, ha olyan helyen vagy, ahol rossz érzések fognak el), valójában kifejezetten élvezed a magányt. Időről-időre szükséged van rá, hogy egyedül töltődhess fel, különben úgy érzed, érzelmileg teljesen leterheltté válsz, képtelen vagy rá, hogy másoknak segíts, másokkal foglalkozz. Szerencsére elegendő némi egyedüllét, és ismét a régi fokozaton üzemelsz!

Nehéz veled együtt élni

Részben azért, mert pontosan azonosulsz a partnereddel, és ez gyakran komoly konfliktusokat vált ki akkor, ha mindketten rossz passzban vagytok, részben pedig azért, mert legbelül félsz, hogy egy kapcsolatban elveszíted az önazonosságodat, identitásodat. Csak nagyon nehezen adod ki a belső érzéseidet, és akkor sem teszed szívesen.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást