5 hatásos tipp a magány ellen, ha otthonról dolgozol

5 hatásos tipp a magány ellen, ha otthonról dolgozol

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5 hatásos tipp a magány ellen, ha otthonról dolgozol

Tényleg az otthoni munka az, amire vágysz?

Valaki utál bejárni a munkahelyére, mert nehezen viseli a tömeget és zsúfoltságot a tömegközlekedési eszközökön, vagy az állandó közlekedési dugót, ez teljesen érthető és sokan vagyunk ezzel így. Mások az open office koncepciójától irtóznak és képtelenek kreatívak és produktívak lenne egy emberekkel teli térben, ez is jogos hozzáállás. Azonban először mérlegelned kell, hogy valóban arra vágysz-e, hogy egész nap egyedül legyél.

Az elején jó ötletnek tűnik, de végül mindig előjönnek a hátulütői is. Lehet, hogyha megkéred a felettesed, meg tudja oldani, hogy betegyen egy irodába, ahol egyedül vagy, vagy csak páran vannak rajtad kívül, így nem kell teljesen lemondanod az emberi interakcióról. Az is megoldás lehet, ha heti pár napot bejársz, pár napot pedig otthonról dolgozol

Szükséges az emberi társaság

A bezártság és az, hogy nem szólunk senkihez napokig, nemcsak magányt, hanem depressziót is okozhat, még az introvertált személyeknél is.

Ez egy ördögi kört eredményezhet, mert ha rosszkedvű vagy, akkor még inkább egyedül akarsz lenni, ami csak súlyosbítja a problémát.

A munka iránti motivációd is megsínyli ezt, úgyhogy nem szabad hagyni, hogy belekerülj ebbe a spirálba.

Az ember társas lény, szüksége van szociális interakcióra, azaz „fajtársai” társaságára. Minden nap, vagy legalább minden második nap találkozz barátokkal, vagy látogasd meg a szüleidet. 

Különítsd el a munka-teret

Az otthoni munkának is megfelelő keretet kell adni. Ha ugyanis hajlamos vagy rá, hogy az ágyban, vagy ebéd közben az étkezőasztalnál is a laptopot püföld, az hosszú távon nem lesz rád jó hatással. Mindenképpen ajánlatos tehát kijelölnöd a munka-teret, hogy ne mosd össze az egész napod a munkával. Ez legyen egy íróasztal, amihez csak akkor ülsz le, amikor dolgozol, de akár egy szőnyeggel is elkerítheted a „munkahelyed” területét.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást