Apró hálószobák – 6 praktikus trükk

Apró hálószobák – 6 praktikus trükk

Címlap / Otthon / Dekor / Apró hálószobák – 6 praktikus trükk

Találtál egy szuper lakást, de kicsi a hálószoba? Semmi gond, apró hálószobákból is lehet csodálatos tereket kialakítani úgy, hogy benne van minden, ami kell, és mégsem érzed azt, hogy egy kis lyukba vagy bezárva. Nagyon sok múlik a megfelelő bútorválasztáson, a fényeken, a kiegészítőkön és persze nem árt, ha az egészhez társul egy kis kreativitás is. Lássuk a legjobb tippeket!

Polcok mindenhol

Nem kell megijedni, ha kicsi a háló és sok a cuccod, ha igazán ügyes vagy, akkor mindennek meglesz a helye, legalábbis előbb-utóbb biztosan.

Sokat segít például, ha praktikusan használod a falakat, azaz polcokat, fogasokat, akasztókat szerelsz fel, ahová szinte mindent elpakolhatsz.

Jöhetnek ide a táskáid, az épp nem használt ruháid, dekorációs elemek, néhány növény, de a polcok funkcionálhatnak éjjeli szekrényként is, ahová a lámpát vagy az aktuális könyvedet teheted.

 

Éjjeliszekrény

Ha már az éjjeliszekrénynél tartunk, bármilyen kicsi is a hálószobád, nagyon fontos, hogy legyen egy olyan kis szekrény, asztal vagy polc, ahová lepakolhatsz.

Persze ideiglenesen jó az is, ha a földre pakolod a legszükségesebbeket, de hosszútávon praktikus, ha van mibe elrejteni, amit el kell, és kitenni, amire mindig szükség van.

Tipp: Ha az ágy faltól falig ér, akkor az ágy lábához is tehetsz egy kis asztalkát vagy használhatod a falat is, nem kell mindig a megszokott sémákban gondolkodni.

Fények

Minden kis tér tágul, ha jól van megvilágítva.

Ez azt jelenti, hogy bármilyen kicsi is a hálószobád, ha megfelelőek a fények, azaz kihasználod a természetes fényforrásokat és ezt kiegészíted funkcionális lámpákkal, akkor sokkal nagyobbnak fog tűnni a tér. Mi kell hozzá?

Érdemes már a beköltözés előtt megtervezni, hogy hol milyen fényekre lesz szükséged, egy olvasólámpa, valamilyen hangulatfény és egy nagy lámpa például biztosan kell majd.

Ha világosak a falak és jók a fények, akkor egy apró szoba is tűnhet igazán tágasnak!

 

Egy kis csalás

Az, hogy négyzetméterben mekkora egy szoba, egy számszerű adat, tény, azaz nehezen tudsz rajta változtatni. Azonban az, hogy ezt a néhány négyzetmétert mennyinek érzékeled, az már nagyon is rajtad múlik.

Van néhány olyan apró trükk, amivel nem kell falakat bontanod vagy nagy költségekbe verned magad, mégis sokat fog dobni az összhatáson.

Játszhatsz például az ágy mögötti fallal, itt ugyanis egy merész színválasztással vagy mintákkal ügyesen elválaszthatod a teret és hangsúlyt adhatsz az egyik faladnak.

Egy másik szuper módszer, ha tükrökkel nagyítod a teret, jöhet egy állótükör a sarokba, de a falra is felszerelheted, hogy ne foglaljon extra helyet!

Fontos az ágy!

A hálószoba legmeghatározóbb eleme az ágy, ebben nem szabad kompromisszumokat kötnöd. Azaz fontos, hogy kényelmes és egyben mutatós is legyen.

Persze a hálószobádba nem engedsz be akárkit, neked azonban mégis fontos, hogy amikor belépsz, akkor a pihenés és a nyugalom érzése járjon át.

Tipp: Ha kicsi a hálószobád, akkor válassz olyan ágyat, ami nem nyomja el teljesen a teret, de mégis elég nagy ahhoz, hogy ketten kényelmesen elférjetek benne. A nagy fejtámlák és ágyvégek ebben az esetben kerülendők, illetve ha egy alacsonyabb vagy egy magasabb darab között kell döntened, akkor az alacsonyabbat válaszd. Ezek praktikusabbak és egyben tágasabbá is varázsolják majd a teret!

 

Vigyél bele életet!

Fontos, hogy akármilyen kicsi is a hálószobád, vigyél bele életet, hogy ne úgy érezd magad benne, mintha egy cellában lennél bezárva.

Ebben sokat segítenek a különböző növények, de egyszerűen az izgalmas színkombinációk is.

Persze nem azt mondjuk, hogy pakold tele virággal a már amúgy is kicsi szobát, de már az sokat segít, ha az egyik polcra vagy éjjeliszekrényre kerül valami zöld, amitől életre kel és barátságos lesz a szoba!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást