Stílus / Test

Apró, gyönyörű tetoválások, amiket azonnal akarsz majd magadon

A tetoválásokat lehet szeretni vagy gyűlölni, de az alábbi aprócska, ízléses tetoválásokért valószínűleg a legtöbben odalesznek. Vigyázat, a cikk elolvasása után lehet, hogy neked is megjön a kedved, hogy magadra varrasd az első, életre szóló szimbólumodat!

Tollacska

A toll tetoválások kifejezetten népszerűek, ez az egészen apró, csuklóra helyezett minta pedig olyan kicsi, hogy akár egy vastagabb karkötővel is eltakarhatod, ha úgy érzed, hogy valamilyen alkalmon mégsem szeretnéd megmutatni.

Ha ilyen tetoválást szeretnél, mindenképpen körültekintően válaszd meg a tetoválóművészt, mert a toll finom erezetét nagyban sem egyszerű elkészíteni, ilyen apró minta esetén pedig különösen nagy szaktudást igényel.


Halálfej és szivecske: modern jelképeink jelentése


A toll tetoválások egyébként hagyományosan a szabadságot, a lét könnyedségét szimbolizálják, de az indián kultúrában tollat viseltek a harcosok is, hogy erőt, gyorsaságot, kitartást adjon nekik a csatában.

Aprócska szitakötő

Szintén egy csuklóra rajzolt, aprócska minta, ami már inkább szimbolikus, mégis mindenki számára egyértelmű, mit is ábrázol: a szitakötő, vagy angolul dragonfly, azaz sárkánylégy egyszerre gyönyörű, különleges, és kategóriájában óriási rovar.

A szitakötő, mint szimbólum az érettséget testesíti meg, önmagad megtalálását, egy olyan pontot, amikor képessé válsz önmagad elfogadására, és képes vagy észrevenni a mélyebb összefüggéseket az életben.

Nem harcolsz az elfogadhatatlan ellen, de képes vagy keményen dolgozni azért, amit valóban, hosszú távon is fontosnak tartasz.

A szitakötő a pillanatban élésnek, az élet apró örömeinek megtalálásának is a jelképe.

Szálldosó madarak

A madár tetoválások szintén népszerűek, ezen a tetováláson pedig egyszerre több is megjelenik, az elhelyezésük pedig egyszerűen mesés, mert úgy tűnik, mintha a kulcscsont íve egy égben húzódó hegyvonulat lenne.

A madarak természetesen a szabadságot szimbolizálják, ami jelentheti azt is, hogy sokat utazol, bárhol otthon érzed magadat a világban, de azt is, hogy a gondolataidra nem tud béklyót kötni senki.

A több madárból kirajzolódó tetoválás akár különböző személyeket is megtestesíthet, akik ugyan távol vannak tőled, mégis mindig tudod, hogy hozzád tartoznak, egy irányba repültök, és ha kell, szelet adnak a szárnyaid alá.

Mosolyogj!

Az utóbbi időkben népszerűek lettek a test oldalára, a mell alsó részére rajzolt tetoválások, amik sokszor nagyon egyszerűek, például csak egyetlen szót, kisebb szimbólumot jelenítenek meg.

Olvastad már?  Egyre nagyobb pazarlás a karácsony! Fenntartható dekorációs tippek az idei ünnepekre

Ez a tetoválás nekünk különösen tetszik, hiszen csak egy egészen mélyen kivágott ruhában, szinte titokban lesve lehet észrevenni, és ha valaki ennek ellenére mégis felfedezi, szinte biztos, hogy eleget tesz az utasításnak, és mosolyogni is fog egyet.

Ez a tetoválás könnyen elrejthető, sőt még akkor sincs feltétlenül szem előtt, ha fürdőruhában vagy, ráadásul még valami huncut játékosság is van benne.

Elfújta a szél…

Ez az aprólékosan kidolgozott, mégis parányi pitypang tetoválás bennünket elsőre megvett, ha pedig te még nem szerettél volna bele, majd fogsz, amikor megismered a jelentését.

Amikor ugyanis pozitív jelentsű tetoválásokról van szó, a pitypang toronymagasan vezeti a listát: megszemélyesíti a kalandot, a felfedezést, azt, hogy az élet tele van meglepetésekkel, és soha nem tudjuk, mit hoz a következő forduló.

Ugyanakkor a pitypang a kultúrák sokszínűsége előtt is tiszteleg, valamint a gyerekkor, az ártatlanság, a játék szimbóluma is. Mindannyian fújtuk fehér, bolyhos virágját, és felnőttként is azonnal megismerjük, hiszen kedves emlékeket idéz fel.

A kisujjadban van

Az ujjak közé rejtett tetoválás szintén népszerű választás, hiszen olyan területről van szó, amit tényleg nem nehéz elrejteni: egyszerűen csak nem mutatod meg, ha nem szeretnéd.

Mivel tényleg apró felületről van szó, jellemzően csak egy szó – család, szeretet, valakinek a neve – vagy egy szimbólum kerül ide, ami például egy olyan képességedet testesíti meg, amire nagyon büszke vagy, és amiről úgy érzed, a véredben van.

Ha például fényképezésből élsz, vagy egyszerűen csak szeretsz fotózni, akkor egy aprócska kamera egyszerre lesz játékos és elegáns választás.
 

Horgonyozz le!

Teljesen odáig vagyunk ezért a tökéletesen elhelyezett, apró horgony tetoválásért, ami biztosan nem csak most, a tengerésztrend divatjában lesz népszerű, hiszen sokkal régebb óta jelen van a tetoválás kultúrában, és a jelentése is mélyebb.

A nyílt tengeren hánykódó tengerészek számára a horgony jelenti a biztos pontot, valamit, ami megmenti őket attól, hogy a hullámok maguk alá temessék őket.

Olvastad már?  Ízléses halloweeni dekorációk - Nem kell, hogy ijesztő legyen!

A horgony tetoválás általában a tisztelet jele valaki vagy valami felé, ami biztos pontot jelent neked az élet viharában, ahová mindig fordulhatsz. Sokszor társul hozzá egy név, vagy egy dátum is.

Kiscsillag

Nem is tudjuk, hogy magát az egyszerű tetoválást, vagy a tökéletes elhelyezését szeretjük-e jobban, de minden esetre szerintünk ez egy rendkívül ízléses, finom tetoválás.

A csillag tetoválás emléket állíthat egy időszaknak, amikor sötét időkkel kellett megküzdened, amikor talán csak egyetlen személy, vagy egyetlen remény jelentette a fényt, amit követni tudtál.

A csillagok jelképezhetik a sötétségen is mindig világító fényt, a reményt, az igazságot és a lelkesedést, a kitartást.

A csillag tetoválás jelképezheti az állandóságot is a folyton változó világban.

Gyűrű helyett

Esett már szó az ujjak között rejlő tetoválásról, most egy olyat mutatunk, ahol a tetoválás körbefut az egyik ujjadon.

Bár egészen apró tetoválásról van szó, annál bonyolultabb lehet az elkészítése, ami természetesen függ attól is, hogy mennyire bonyolult mintát szeretnél.

Az ujjakon körbefutó tetoválás természetesen szimbolizálhat bármit, amit egy gyűrű szimbolizálna.

Van, aki jegygyűrű  helyett viseli, hiszen ez aztán valóban egy életre szól, és semmilyen alkalomra sem tudod levenni – ez jelképezheti, hogy mennyire komolyan gondolod a kapcsolatodat, és valóban semmi esetre sem mondasz le róla.

Ugyanakkor nem csak egy szerelemnek, egy eszmének, célnak is elkötelezheted magadat egy ilyen tetoválással.

Csingiling

A Pán Péterből ismert tündér alakja egyértelmű jelentésekkel bír: a varászlatos segítség, a gyermeki játékosság, a csoda teremtésének képessége.

Különösen jó választás volt ezt a tetoválást a fül mögé tenni, mert így olyan, mintha a jóságos, segítőkész tündér mindig titokban veled utazna, és azt várná, mikor van szükséged segítségre.

A tetoválás jelképezheti a jó szerencsét, valamint azt is, hogy megőriztél valamit a gyermekkorodból, és a tetteidet mindig őszinte és tiszta célok vezérlik.

De természetesen emléket állíthat valaki olyannak is, aki talán már nincs veled, de hiszel abban, hogy valahonnan figyel, és egyengeti a sorsodat.