4 érv, amitől könnyebb lesz elfogadni a változásokat az életedben

4 érv, amitől könnyebb lesz elfogadni a változásokat az életedben

Címlap / Életmód / Egészség / 4 érv, amitől könnyebb lesz elfogadni a változásokat az életedben

Biztosan a te életedben is történt már olyan változás, aminek nem tudtál annyira örülni, és abban az élethelyzetedben eszedbe sem jutott volna pozitívumként tekinteni rá – pedig a változás legtöbbször a javunkat szolgálja. Amikor rossz úton haladsz, akkor ez egyfajta vészjelző, hogy irányt válts, sokan azonban ezt nem hajlandóak észrevenni. Ha megtanulsz örülni a változásnak, akkor idővel ott találod magad, ahol lenned kell!

A változás mint lehetőség

Minden egyes változásban ott rejlik a lehetőség. Lehetőség arra, hogy kimozdulj a megszokottból és végre rálépj a te utadra. A kérdés az, hogy mersz-e lépést tartani a változással, vagy maradsz az aktuális helyzetben, ami a biztonságérzeten kívül nem nyújt már túl sokat. Ha megtanulsz rugalmas lenni életed minden területén, akkor olyan lehetőségek érkeznek majd, amikből csak profitálhatsz. Nehéz erre így tekinteni, ha nem éppen pozitív a változás, de programozd át a gondolataidat, és máris minden megváltozik.

Például, ha elbocsátanak a munkahelyedről, pánik helyett inkább ülj le és gondold át a helyzetet. Persze mondhatod, hogy mi a pozitív abban, ha kirúgtak és nincs miből kifizetni a számlákat, de válts nézőpontot. Minden okkal történik, így az is, ha netalántán elküldenek az adott munkahelyről. Valószínűleg mást szánt neked a sors, valami sokkal jobbat, amire utólag jössz majd rá.

Rájössz, kik az igazán fontos emberek az életedben

Amikor negatív változás áll elő az életedben, akkor fontos körbenézned, hogy kik azok az emberek, akik ebben a helyzetben melletted állnak és támogatnak. Ilyenkor jössz rá, hogy kikre számíthatsz igazán.

Persze az is benne van a pakliban, hogy pár emberben csalódnod kell, de talán akkor jobb is, hogy így alakult. Azokat a barátokat viszont becsüld meg, akik jóban-rosszban kitartanak melletted, mert ők kincsek az életedben.

Fontos, hogy olyan embereket gyűjts magad köré, akik a sikereidnek is legalább annyira örülnek, mint te magad, és nem irigykedve néznek rád.

Valami készül…

Minden nagy dolgot az életedben egy élethelyzet változása idéz elő, így ha éppen ezen mész keresztül, akkor tudhatod, hogy valami készül.

Bízz a gondviselésben és abban, hogy ez mind érted történik és nem ellened. Próbálj pozitívan tekinteni a jövőre, és akkor biztos, hogy jó dolgokat vonzol be az életedbe.

Lehet, hogy éppen benne ragadtál egy rossz élethelyzetben, amiből szeretnél kijönni, ez pedig csak valamilyen változás útján lehetséges. Amikor rájössz arra, hogy ez kizárólag a te javadat szolgálja, azután már ajándékként tekintesz a változásokra.

Azzá válsz, aki lenni szeretnél

Ahogy az életkörülményeid, úgy te is folyamatos változásokon mész keresztül, hogy végül azzá az emberré válhass, aki lenni szeretnél.

Észrevetted, hogy van olyan az életedben, akit régen imádtál, most viszont nem érted, hogyan állhattatok korábban olyan közel egymáshoz? Ez azért van, mert az akkori személyiségedhez ő illett, de mivel te is folyamatosan fejlődsz, ezért a baráti köröd is cserélődhet.

Ne ragaszkodj olyanokhoz, akik már nem passzolnak hozzád, inkább engedd el őket és csinálj helyet azoknak, akik alig várják, hogy az életed részévé válhassanak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást