Amikor már túl régóta vagy szingli – Ezeket éled meg

Amikor már túl régóta vagy szingli – Ezeket éled meg

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amikor már túl régóta vagy szingli – Ezeket éled meg

Ha az egyedülállóságod egy tudatos választás eredménye, akkor a vele járó magányt nem egy rossz dolognak, hanem egy felszabadító érzésnek éled meg. Azonban szinte mindenki életében akadnak olyan időszakok, amikor nem kifejezetten azért leszünk szinglik, mert erre vágyunk… Ennek az a veszélye, hogy észrevétlenül is belesüppedhetsz a szingli hétköznapokba, és olyasmiket élhetsz át, amik kívülről nézve sem éppen kívánatosak. Figyelj, mert ha az alábbiakat tapasztalod, akkor te is túl régóta vagy szingli!

Nagyon kényelmesen érzed magadat

Túlságosan is! Ez már nem az a kényelem, amit akkor érzünk, ha hazaérünk és elhelyezkedünk a pihe-puha kanapénkon, hátradőlünk egy csésze tea társaságában, majd elemezzük a napunkat akár a szerelmünkkel, akár egymagunkban. Ez a kényelem azt jelenti, hogy az égvilágon senkihez nem kell alkalmazkodnod, és ha nem kapcsolsz be egy médiát sem, akkor tökéletesen néma csend fogad a lakásodban. Gyakorlatilag az lenne furcsa, ha a mosógép zaján és a szomszédok neszezésén kívül időnként mást is hallanál.

Teljesen belekényelmesedtél a szingli létedbe és abba, hogy adott esetben tényleg hónapokig senki sem fordul meg a lakásodban: a legkevésbé sem zavar, ha nincs tökéletes rend, ha nem vagy makulátlan formában, és az sem érdekel, ha a komplett hétvégédet egy elnyűtt mackónadrágban töltöd.

Nem igazán van kedved másokhoz sem

Amikor hozzászoksz a szingliléthez, akkor észreveszed magadon, hogy nem csak a szerelemhez, hanem úgy általában másokhoz sincsen kedved. Kivételt képeznek persze ez alól a legjobb barátaid, vagy éppen a szeretett rokonaid, de velük sem töltesz már annyi időt, mint régebben.

Nincs benned égető vágy azért, hogy elmenj szórakozni, vagy akár csak kiülj egy kávézó teraszára olvasgatni. Állandóan azon aggodalmaskodnál, hogy valaki megzavar, esetleg beszélgetni, flörtölni akar veled, amire aztán semmi szükséged nincs – legalábbis ezt gondolod.

Amikor már túl régóta vagy szingli – Ezeket éled megKép forrása: boggy22/Depositphotos.com

Bár próbálsz arra koncentrálni, hogy igazából senkit sem érdekel, ha te egyedül nassolsz egy cukrászdában, nem mindig sikerül meggyőznöd magadat. Így aztán sokkal kényelmesebb megoldásnak tűnik, ha a kötelező körökön felül ki sem mozdulsz otthonról, hiszen amit megtehetsz egy gyorsétteremben, vagy éppen a parkban, azt otthon is el tudod intézni. Ráadásul kényelmesebben! Ami az első pontnak megfelelően igencsak fontos számodra…

Túlságosan óvod az intim szférádat

Egyre fontosabbnak érzed, hogy megóvd azt a kis birodalmat, amit felépítettél magadnak, hiszen az pontosan olyan, amilyenre szükséged van. Ott választottál albérletet, ahol lakni akartál, olyan lett a lakásod, amilyenre vágytál. Azt eszed és akkor, amit akarsz, hiszen csak saját magadhoz, a saját igényeidhez kell alkalmazkodnod

Pontosan ezért van az, hogy egy idő után ijesztővé válik akár csak annak a ténye, hogy valaki belepottyanhat az életedbe, és mindent fenekestül felforgathat, azokat a dolgokat is, amiket nagyon szeretsz, és amikhez ragaszkodsz.

Ez érthető módon problémás lehet számodra, sőt, annál ijesztőbb, minél hosszabb ideje vagy egyedülálló. Emiatt aztán az egyik legnagyobb ellenérv, amivel meggyőzöd magadat arról, hogy nincs szükséged senkire, pont az intim szférádra, a saját szokásaidra vonatkozik: ezt a területet vigyázva óvod másoktól. Sajnos, túlságosan, ha az „ideálisnál” jóval régebb óta vagy szingli!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!