Amikor az anyós szervezi a randit: fura társkereső oldalak Amerikából

Amikor az anyós szervezi a randit: fura társkereső oldalak Amerikából

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amikor az anyós szervezi a randit: fura társkereső oldalak Amerikából

Míg idehaza az online társkeresés is gyerekcipőben jár, és sokan még mindig kételkednek abban, hogy a világhálón igaz szerelmet lehet találni, az Egyesült Államokban már olyan weboldal is létezik, ahol a szülők kereshetnek megfelelő partnert a gyermeküknek. Te randiznál olyan sráccal, akinek az anyukája keres barátnőt?

Bízd anyura!

Az anyukákra – vagy néha apukára – bízott társkeresés ráadásul nem is valami kuriózumnak számít, ezt támasztja alá, hogy több ilyen weboldal is létezik, például a Duo, a Telugu Matrimony, vagy a The J Mom, ami a zsidó vallás követőire specializálódott.

És hogy fura-e, hogy anyukák ezrei keresik a reménybeli menyüket eladósorban lévő fiuk számára? Kevin Leland, a TheJMom.com vezérigazgatója szerint cseppet sem.

„Olyan ez, mintha az online randizásra szánt időt kiszerveznéd az anyukádnak – mondja. Végül is a világ felgyorsult, és ki tudhatná jobban, mire van szükségünk, mint a saját anyukánk?”

A TheJMom.com-nak egyébként több mint 5 ezer regisztrált felhasználója van, és a legtöbb profil úgy van megírva, hogy elnyerje az anyukák tetszését – vagyis a szexi, vagány nő képe helyett a felhasználók igyekeznek egy olyan lány képét lefesteni, akivel jövendőbeli anyósuk szívesen költené el a hálaadásnapi vacsorát.

Van, akinek bejött

Brad Weisberg 32 éves és Chikagoban él, és édesanyja még 2010-ben kezdett el párt keresni neki aTheJMom.com-on – írja a Dailmail.co.uk. Az anyuka egy egész éjszakát töltött a weboldalon, ahová fia profilját is felvitte. Saját csemetéjét a buzgó anyuka így jellemezte: „Brad energikus, motivált, lelkes, és azt mondanám, hogy kifejezetten vonzó fiatalember. Barna haja és kék szeme van, nagyon szorgalmas, ugyanakkor könnyen barátkozik. Ezt a két tulajdonságát remekül kihasználja, mivel ingatlanügynök, egy weboldal társalapítója és kockázatelemző cég vezérigazgatója.”

Az anyuka azonban nem csak a profilt tette fel, másnapra listát készített azokból a lányokból, akik véleménye szerint szóba jöhetnek Bradnél. Weisberg ma már komoly kapcsolatban él, hála az anyukájának.

Azt mondja, természetesen ő maga fogja eldönteni, hogy kit vesz feleségül, de hálás az anyukájának, amiért felkereste neki azt a lányt, akivel most is él.

Szervezett házasság?

Bár az európai és amerikai kultúrában ma már szokatlannak tűnhet, hogy a szülők ennyire beleavatkoznak a gyerekük életébe, Indiában még ma is él a szervezett házasság intézménye, bár itt is egyre inkább jellemző, hogy a szülők csak javaslatot tesznek, és a gyermekek maguk döntik el, hogy akarják-e az esküvőt.

Bár ezt a hagyományt a legtöbben idejét múltnak tartják, úgy tűnik, az elfoglalt amerikaiaknak mégis kapóra jön, hogy az időigényes netes böngészést és első randinak is beillő profilszűréseket a szüleikre bízhatják, míg ők más dolgokra koncentrálhatnak, hogy aztán csak az igazán esélyesekkel találkozzanak.

E sorok írója elég nehezen tudja elképzelni, hogy valaha olyan férfival randizzon, aki még mindig az anyukája segítségére szorul, ha nőügyekről van szó, de lehet, hogy a világ változóban van, és nekünk tartanunk kell a lépést. Te mit gondolsz? Randiznál olyannal, akinek az anyukája keres párt?

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!