Párkapcsolat / Szerelem

10 ok, amiért a férfiak megcsalják feleségüket

10 ok, amiért a férfiak megcsalják feleségüket

Hogy miért csalják a férfiak a nőket az egy ősrégi kérdés. Az alábbiakban összeállítottuk a top 10 okot, amiért egy házas vagy komoly kapcsolatban élő férfi megcsalhatja párját.

1. Növeli egoját

Egy idő után a férfiak már nem érzik, hogy vonzóak lennének a másik nem számára, ezért ha egy nő érdeklődést mutat irántuk, ez simogatja egojukat és továbblépésre ösztönzi őket.
Semmi sem fogható ahhoz az izgalomhoz, amit egy férfi érez, ha újra be szeretne “keríteni” egy nőt. Amikor végre megkapta amit akart, az egoja még nagyobbá válik.

2. A feleség sokat veszekszik és piszkálódik

A férfiak néha azért csalják meg feleségüket, mert partnerük túlságosan kritikus, tipikusan “házisárkányként” viselkedik. Ki szeretné, hogy valaki állandóan a nyomában legyen és kritizálja?

3. Azért, mert adódik lehetőség

Van egy régi mondás, mi szerint “a férfiak csak annyira hűségesek, mint a lehetőségeik”, ez pedig néha tényleg igaz.
A férfiak sokkal ritkábban kapnak felkérést szexre, mint a nők, és amikor egy ilyen lehetőség felmerül, nagyon nehéz nemet mondaniuk.

4. Elhidegül a feleségétől

Talán nincs is annyi közös bennetek, mint ahogyan az elején gondoltad. Találkozhat egy nővel, akivel sok a közös témája és érdeklődési köre, például szereti a labdarúgást vagy ugyanaz a szakmája.
Ilyen esetekben felmerülhet a kérdés a férfiban, nem lenne-e kompatibilisebb vele, és ezt a takaró alatt is tesztelheti…

5. Kiszeret párjából

Néha a férfiak annyira elkényelmesednek kapcsolatukban, hogy teljesen elhidegülnek párjuktól. Gyakran a házastársakat csak a gyerekek vagy a pénzügyek tartják össze.
A férfiak természetes reakciója, hogy kiutat keresnek a házasságból és máshol keresik a szerelmet. Közben pedig azzal nyugtatják magukat, hogy így mindenki jól jár, megmarad a családi nyugalom, közben pedig ők is élhetik szerelmi életüket.

6. Hogy bosszút álljon

A férfiak néha azért csalják meg feleségüket, hogy bosszút álljanak rajta és fájdalmat okozzanak neki egy múltbéli sérelemért. Ilyenkor általában nem is titkolják tettüket, úgy érzik ezzel elégtételt vettek.
A férfiak tudják, hogy a legjobban akkor bánthatják meg feleségüket, ha megcsalják őket.

7. Rossz szexuális élet

Ha egy férfi szexuálisan nem érzi magát kiteljesedve partnerével, esetleg az ágyban önző viselkedést tapasztal, elkezdheti máshol keresni a boldogságot.
A jó szexuális életet fenntartani egy kis erőfeszítésbe kerül, hogy ne váljon unalmassá. A férfiak mindig szeretnének új dolgokat kipróbálni, és ha nem tudják jelen partnerükkel, fennáll a megcsalás esélye.

8. Ha szereti a rizikót és azt hiszi, nem tud lebukni vele

Sokszor a férfiak a “ha nem tudod, nem fáj” mottó alapján cselekszenek. Trükkösen és okosan tervelik ki a kalandot, és ettől izgalmasabbnak látják életüket, miközben a családi élet a megszokott nyugalomban marad.
Azonban nincs az a megcsalás, amelyre előbb-utóbb nem jön rá egy feleség.

9. Mert a múltban már következmények nélkül megtette

Ha egy megcsalást a múltban megbocsátottak nekik, sokkal valószínübb, hogy még lesz rá precedens.
Ha egyszer megbocsájtottál, akkor azt hiszi, újabb könyörgéssel újra túl tudtok lenni az egészen.

10. Meri új, izgalmas és más

Az unalom nagy úr, ha szexről van szó. Miért előgedne meg egyetlen nővel, ha többet is kipróbálhat?
És nem arról van szó, hogy szebbet és fiatalabbat keresnek, egyszerűen “mást”.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást