Alternatív fájdalomcsillapítás

Alternatív fájdalomcsillapítás

Címlap / Életmód / Egészség / Alternatív fájdalomcsillapítás

A fájdalom okai és erősségei különbözőek lehetnek. A legtöbb ember ekkor egyből gyógyszerekhez nyúl, pedig számos más lehetőség van arra, hogy csillapíthassuk akut, vagy krónikus problémáinkat.

Hatásos gyógyír mellékhatások nélkül

Hogy miért folyamodnak egyre többen az alternatív gyógyászathoz? Röviden azért, mert sokszor ugyanolyan – ha nem jobb – eredményeket lehet vele elérni, mint a gyógyszerekkel, csak mellékhatások nélkül.
Sokszor ugyanis egy-egy kemikália lehet, hogy elmulasztja az adott fájdalmat, de előidézhet más problémákat, melyekre újabb tablettát szedhetünk. Bizonyos kutatások szerint ezért (is) van az, hogy jó néhányan sokkal több gyógyszert szednek, mint az indokolt lenne.

Levendula

Az egyik legjobb természetes fájdalomcsillapító az a levendula, mely áldásos hatásait teaként fogyasztva, és illatát belélegezve is kifejti. Remekül lazítja az izmokat, megnyugtatja a szívet és elűzi a stresszt. Fejfájás ellen gyakran szokták ajánlani a természetgyógyászok, valamint álmatlanság ellen is.
Csak cseppents pár csepp levendulás illóolajat a párnádra és hatására nagyszerű alvásban lehet részed. Migrénnél adj pár cseppet illóolajából egy masszázskrémhez, és dörzsöld be vele a halántékodat!

Akupunktúra, akupresszúra

Már a nyugati orvosok szemében is bizonyított tény, hogy az akupunktúra valóban eredményes különböző betegségek és fájdalmak esetén. A meridián pontok stimulálásával beindíthatjuk szervezetünk öngyógyító folyamatait, ráadásul remek segítséget nyújt akár a krónikus problémáknál is, pl. reumás panaszoknál, gyulladásoknál.
Azok, akik nem szeretik a tűt, azok választhatják az akupresszúrát is, melyet az ujjakkal végeznek, vagy akár a lézeres akupunktúrát, mely szintén teljes egészében fájdalommentes.

Mozgás

Természetesen nagyobb fájdalmak esetén eszünkbe sem jutna mozogni, de ha érezzük, hogy közeleg a baj – pl.

egy fejfájás- , akkor elejét vehetjük azzal, ha tornászunk, vagy jógázunk egy keveset, mivel a sportolásnak bizonyítottan erős fájdalomcsillapító hatása van, mert felpezsdül a vérkeringés, fokozódik az agy és más sejtek oxigén ellátása, illetve beindulnak az egyéb öngyógyító folyamatok is.
Természetesen nem azt mondjuk, hogy ha mozdulni sem bírunk a fájdalomtól, akkor jó ötlet pár gyakorlatot végezni, de ha úgy érezzük, még menne, akkor bátran kipróbálhatjuk ezt a módszert.

Cica simogatás

A macskákat mindig is egyfajta misztikus lényként tartották számon, nem is csoda, hiszen számon legenda kering körülöttük. De az biztos, hogy a cicák simogatása nem csak a hangulatunkra van jó hatással, hanem a fájdalmunkat is elűzheti. Több kísérlet is igazolta, hogy a műtét után azok a lábadozók kevesebb kellemetlenségről számoltak be, akik egy cicát ölelgettek.
Hogy ez miért van így? Az egyik elmélet szerint ezek az állatok különleges mód vonzódnak a negatív energiákhoz – így a fájdalomhoz is- és remekül el tudják azt vezetni, mások pedig úgy gondolják, hogy a dorombolásnak van egy olyan rezgése, amely fájdalomcsillapító hatású.

Kapszaicin

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kapszaicin, mivel remek méregtelenítő és fájdalomcsillapító is egyben. A csili paprika fő komponense ugyanis olyan enzimeket tartalmaz, mely hatással van a fájdalomérzetünkre, így segítségével gyorsan búcsút inthetünk a problémáknak.
Kapható kenőcs formájában is, és ha nem szeretnél méregerős csilit enni megában, akkor kapszulaként is beszerezheted herbáriákban.

Kamilla

Ha egy jó fájdalomcsillapító gyógynövényre kell gondolnunk, akkor legtöbbünknek a kamilla ugrik be. Szinte az összes típusú fájdalomra gyógyírként szolgál, de főleg a menstruációs panaszokra szokták ajánlani. Ebben az esetben készíts kamillás főzetet, majd öntsd bele a fürdővizedbe, és terülj el benne. Érezni fogod, ahogy a görcsölés kioldódik belőled.Ha valamilyen problémával küzdünk, nem kell egyből a patikába rohannunk, és gyorsan valamilyen pirulát bekapnunk. A természet rengeteg lehetőséget kínál, csak vegyük észre.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást