Egészség / Életmód / Lélek

6 általános okosság, amit anyáink rosszul tanítottak nekünk

6 általános okosság, amit anyáink rosszul tanítottak nekünk

Biztos te is emlékszel arra a határozott pillanatra az életedben, amikor rájöttél, hogy a szüleid nem is istenségek, és igazából lehet, hogy csomó mindenben nem volt annyira igazuk, mint azt elsőre gondoltad… Nos, mindannyiunk édesanyja persze csak őrült nagy szeretetből és féltésből látott el minket nagy igazságokkal (ráadásul olyanokkal, amiket ő is a szüleitől tanult meg annak idején) – íme 6 ilyen, ami kedves ugyan, de sajnos tutira nem helyénvaló!

”Ahhoz menj hozzá, aki jobban szeret téged, mint te őt”

Köszi, anya.

Ha megkérdezném a pasimat, hogy jobban szeret-e engem, mint én őt, nem biztos, hogy egyértelműen igennel felelne, mégis simán lehet, hogy majd hozzámegyek – a szerelmet ugyanis nem így mérik, de azért oké anyu, majd keresek egy olyat!

Lehet, hogy legközelebb, ha találkozom a szüleimmel, megkérdezem majd, ki kit szeret jobban, érdekesen fognak rám nézni, az biztos.

”Egy igazi hölgy sose mutat túl sokat magából”

Persze ez egy elég kedves tanács egy 14 éves lánynak, aki bugyiméretű miniszoknyában szeretne suliba menni (és az is biztos, hogy nem ér célba), de azért ennyi év elteltével inkább már csak bájos ez az intelem…

Ha túl sokat nem is, azért pont eleget nyugodtan megmutathatsz magadból.

Annyit, amennyit jólesik, hidd el, anyukád is vett már fel szexi blúzokat, legfeljebb nem akkor, amikor suliba vitt téged.

”Csak a fiúk maszturbálnak”

Na, ez az egyik kedvencem.

Szegény tinilány, aki éppen kezdi felfedezni a testét, tuti ufónak fogja magát érezni, ha meghallja ezt a nagy “okosságot” – szerintem, ha lányom lesz, ha fiam, azért el merem majd neki mondani, hogy mi a helyzet az önkielégítéssel, mielőtt totál bestresszelném szerencsétlent…

Jó, nyilván nem egyszerű a szexuális felvilágosítás, de még a méhecskés sztorik is jobbak a tagadásnál, nem?

”Boldogabb leszel, ha elkerülöd a rosszfiúkat”

Milyen kedves óva intés!

Talán ez az egyetlen szabály, amit egyébként “tök véletlenül” én is elmondok majd a lányomnak, hogy megvédjem a csalódásoktól, ha egy menő srác miatt sír majd a szobájában.

Most pedig maradunk mi, felnőttek: tedd a szívedre a kezed és mondd, hogy rossz volt akármelyik ‘rosszfiús’ kalandod…

Ugye?

”Nem kérhetsz elégszer bocsánatot, ha hibáztál”

Hát nem tudom, szerintem azért lehet elégszer bocsánatot kérni – persze ezzel is csak az udvariasságra és az előzékenységre akart megtanítani az anyukád, de sajnos nem szabadott volna ezt a mondatot se annyit sulykolni, mert egyszerűen értelmetlen.

Ha hibáztál, kérj bocsánatot, és ne legyél bunkó.

Szerintem ennyi bőven elég.

”Még ne vedd fel, csak most vettük”

Fú, ha valamikor türelmetlen és teljesen ideges lettem gyerekkoromban, akkor az az ilyen pillanatokban volt: anyukám imádta tartogatni az új ruhákat és cipőket, mielőtt felvehettem volna őket, én meg majd’ felrobbantam és legszívesebben már a boltban hordtam volna az összeset, de nem szabadott, várni kellett pár napot, mire azt csinálhattam velük, amit akartam.

Na, azt viszont tényleg nem tudom, ennek mi volt az értelme…

Lehet, hogy megkérdezem tőle valamikor – ha elmondja és rájövök, hogy igaza volt, esküszöm megírom!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást