Alma alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Alma alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Címlap / Stílus / Divat / Alma alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Ránk, nőkre, jellemző, hogy úgy véljük, a másiknak mindig könnyebb. Ha plusz súlyunk van, azt hangoztatjuk, a soványaknak áll a világ, és nekik mennyivel egyszerűbb öltözködniük. Ha soványabbak vagyunk, pont az ellenkezőjét állítjuk. És így van ez minden tulajdonsággal, legyen szó magasságról, korról, stílusról, vagy testsúlyról. Pedig az igazság az, hogy mindenkinek, aki nem konfekció méret – ami alapján a legtöbb bolt kínálata készül –, nem egyszerű az öltözködés, így fontos, hogy valamelyest céltudatosan keressük azokat a fazonokat, melyek a mi alkattípusunknak a leginkább jól állnak. Nézzük tehát, alma típusként mik azok az őszi irányzatok, melyek biztos alapot adhatnak ruhatárunknak!

Egyenes szárú nadrágok

Az alma alkatra jellemző, hogy hastájékon jelenik meg a pluszsúly jelentős része, illetve, hogy a végtagok rövidebbek, emiatt pedig fontos, hogy olyan nadrágot, illetve szoknyát válassz, ami optikailag nyújt.

Az egyenes szárú nadrágok szerencsére idén ősszel nagyon divatosnak számítanak, plusz előny, ha magasított derekúak, hiszen ezzel még jobban tudod látványra nyújtani magad. A kényelem érdekében azonban arra ügyelj, hogy elasztikusabb anyagból válassz nadrágot, így elkerülve, hogy hasban túlzottan szorítson!

Szoknya esetében szintén a hosszított, térdig, vagy térd alá érő, A- vagy egyenes szabású fazont válassz! Arra érdemes figyelni, hogy mintás nadrág vagy szoknya esetén a túl nagy, eltúlzott motívumok nem előnyösek a számodra!

 

Mell alatt behúzott kabátok

Ősszel különösen fontos a rétegezés, azonban szerencsére idén is hódítanak a ballonkabátra emlékeztető formák, illetve a vékonyabb szövetkabátok.

Ezek között viszonylag gyakran előfordul olyan kialakítás, mely mell alatti behúzással van ellátva, ami az alma alkathoz tökéletes! Ezzel az aprócska optikai praktikával kihangsúlyozhatod a derekad, és homokóra alkatot varázsolhatsz magadnak.

Arra azonban mindenképpen ügyelj, hogy az ilyen mellben szűkebb fazonokhoz ideális és kényelmes melltartót válassz! Színben teljesen szabad a terep, idén a sárgás, bordós árnyalatok mellett a szürke és a fenyőzöld is hódít!

 

Mellben szűkebb, lefele bővülő felsők

Sajnos sok nő hiszi azt, hogy azért, mert nem a média által hangsúlyozott alkathoz tartozik, rejtegetnie kell magát, ezért sok alma alkat bújik lezser, bő fazonú felsőkbe és ruhákba.

A zsákszerű darabokkal azonban pontosan az ellenkező hatást érheted el, azaz még inkább gömbölydeddé válsz! Fontos, hogy bátran hangsúlyozd az idomaidat, és olyan felsőt válassz, ami mellben kissé szűkebb, és hastájékon bővül csak ki.

Plusz optikai nyújtást adhat, ha kétoldalt valamivel hosszabb a felső fazonja, mint elől, illetve, ha V kivágású a nyakrésznél. Hasonlóan, mint a nadrágoknál, itt is él a szabály, hogy az apróbb, kifinomultabb mintákat részesítsed előnyben!

 

Amiket mindenképpen kerülj!

Minden alkatnak vannak gyenge pontjai, amiket jobb elkerülni, akár megjelenés, akár kényelem szempontjából. Az alma esetében ezek közé tartozik a túl szűk, skinny farmer, mely optikailag alacsonyít, és hastájékon szorít. A másik kerülendő példa a már fentebb említett zsákszerű felsőt és ruhák!

Azonban ezek ellentéte, tehát a túl szűk, pánt nélküli felsők is mindenképpen hanyagolandónak számítanak, ahogyan a garbók és a mellrésznél fodros kialakítások is!

Ha szereted a magassarkúkat, akkor mindenképpen helyezd őket előtérbe, hiszen ezekkel is hozzáadhatsz pár centit a magassághoz, viszont a tűsarkat mellőzd!

A sportcipőknél igyekezz a vékonyabb, hosszúkásabb szabásúakat választani, és mindenképpen olyat, aminek van egy kis plusz talprésze!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást