Egészség / Életmód

Alkoholos italok, amiktől sokkal rosszabb lesz a másnap

Alkoholos italok, amiktől sokkal rosszabb lesz a másnap

Az esti buliban biztosan nem szoktál arra gondolni, hogy milyen lesz a másnap, pedig mennyi szörnyű percet megspórolhatnál magadnak ezzel! Vannak olyan italok, amiktől csak rosszabb lesz az a bizonyos macskajaj, így jobb, ha ezeket messziről elkerülöd. Lássuk, mit cserélj inkább vízre, hogy megúszd a másnapot!

Trópusi koktélok

Egy színes-szagos Mai Tai koktél vagy egy cukros, többféle alkohol keverékéből készült ital csábító lehet az este folyamán, másnap viszont az esküdt ellenséged lesz.

Nem csak azért, mert ezek a koktélok itatják magukat, és valószínűleg nem állsz meg egynél, hanem azért is, mert a túlságosan cukros italok miatt még inkább rosszul fogod magad érezni.

Tipp: Ha nem tudsz lemondani ezekről a koktélokról, akkor figyelj a folyamatos vízfogyasztásra is az alkohol mellett!

Likőrök

Egy brit kutatás szerint másnaposság szempontjából a legrosszabb, amit magaddal tehetsz egy este folyamán, az a bourbon, a whiskey, a brandy és a rum ebben a sorrendben.

Ezek olyan likőrök, amiket nehezebben dolgoz fel a szervezeted, főleg akkor, ha nem a minőségi márkák közül válogatsz.

Persze nem kell mindig a legdrágábbat választani, de ha kipróbálsz egyszer egy magasabb árkategóriás változatot is ezekből az italokból, meglátod, a fejed sem fog másnap úgy sajogni!

Minden, ami szénsavas

A szénsavas italok mindig erősebben hatnak, hiszen a szén-dioxid-tartalom miatt sokkal gyorsabban szívódnak fel, mint a nem szénsavas társaik.

A legrosszabb kombináció, ha ez koffeines itallal párosul, hiszen az alkohol és a koffein ellentétes hatásokat indítanak el a szervezetedben, amivel nagyon megterhelő megküzdenie.

Tipp: Ha ragaszkodnál ezekhez az italokhoz, akkor kérd sok jéggel (amivel már alapból vizezed az italt), és lassabban iszogasd őket.

Vörösbor

Ha boros hangulatban vagy, akkor inkább fehérbort igyál, a vöröset pedig tartogasd a romantikus vacsikhoz és az ünnepi koccintásokhoz.

A vörösbor ugyanis általában sokkal testesebb, így nehezebben bontja le a szervezet, mint a fehérbort, azaz sokkal intenzívebben megérzed majd a negatív hatásait másnap. Itt fokozottan igaz, hogy a magasabb árkategóriás borokkal jobban jársz, persze a mennyiséggel is tudod befolyásolni, hogy másnap hogyan érzed magad.

Tipp: A bor mellé igazán dukál egy kis rágcsálnivaló, így ha tudsz, akkor mindig csipegess mellé sajtot, magvakat vagy olívabogyót!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást