Omega-3 zsírsavak
Az omega-3 zsírsavakra van a leginkább szüksége az agynak ahhoz, hogy az öregedési folyamat során optimálisan működjön. Ennek egyik oka, hogy az omega-3 zsírsavak alacsony szintjét az Alzheimer-kór fokozott kockázatával is rendszeresen összefüggésbe hozzák. Beviheted őket zsíros halakból, diófélékből, magvakból és bizonyos növényi olajokból, például repceolajból vagy lenmagolajból.
Ezek közül is zsíros halak (például a lazac, a szardella, a szardínia, a hering és a makréla) az omega-3 zsírsavak legerősebb forrásai. Ha pedig például egy tál friss salátát fogyasztasz pirított olajos magvakkal, olívabogyóval és haldarabokkal megszórva, akkor egy olyan igazán agybarát ételt kapsz, amit hetente többször is érdemes fogyasztanod.
Ezek közül is zsíros halak (például a lazac, a szardella, a szardínia, a hering és a makréla) az omega-3 zsírsavak legerősebb forrásai. Ha pedig például egy tál friss salátát fogyasztasz pirított olajos magvakkal, olívabogyóval és haldarabokkal megszórva, akkor egy olyan igazán agybarát ételt kapsz, amit hetente többször is érdemes fogyasztanod.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!