A kor csak egy állapot: így maradj örökké fiatal

A kor csak egy állapot: így maradj örökké fiatal

Címlap / Életmód / Egészség / A kor csak egy állapot: így maradj örökké fiatal

A filterek és photoshop világában szinte kőbe van vésve, hogy egy nő csak fiatalon és ránctalanul lehet szép és kívánatos, éppen ezért sokan már a 20-as éveik közepe felé elképesztő figyelmet kezdenek fordítani a hibátlan és üde külső elérésére, megtartására. Ez még önmagában nem is lenne rossz, hiszen a fiatalság megtartása nemcsak a külső, hanem a belső ápolás eredménye is. Ezért a krémek, kezelések és szépészeti beavatkozások mellett fontos, hogy helyes és egészséges táplálkozással és megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával is támogassuk a testünket.

Miért érdemes tudatosan tenni a fiatalságért?

A tízes és húszas éveink alatt hajlamosak vagyunk félvállról venni azokat a dolgokat, amelyeknek később nagy hatása lehet a korai és gyorsnak nevezhető öregedés szempontjait tekintve. Emiatt nem csak az orvosok, a bőrgyógyászok, de a legnagyobb sztárok is arra intenek, hogy leginkább a megelőzésre koncentráljunk, amit ne a 30-as éveink közepén, hanem minél korábban kezdjünk el. Ezt – ahogy már említettük – az egészséges és tudatos életmóddal érhetjük el. Bár a genetikának is sok köze van az öregedéshez, a szervezetünk egészségének talán még fontosabb szerepe van az arcunk és a testünk öregedési folyamatainak lassításában.

Hogyan változik idővel a szervezet?

A kollagén az állatvilág egyik legelterjedtebb fehérjéje, amely elengedhetetlen fiatalságunk megtartása szempontjából. Ennek termelődése azonban 25 éves kor után elkezd lassulni. A kevesebb kollagéntermelés – amely a csontokban, a bélben, a fogakban, az izmokban és a test minden pontján termelődik – következménye a bőrszerkezet lazulása és ráncosodása. Ennek lassítására – már, ami a bőrünk fiatalságát illeti – a megfelelő ápolás és a kollagén belső pótlása lehet megoldás.

Így maradhatunk örökké fiatalok!

Az örök fiatalság elixírjét még nem találták fel, ám van néhány egyszerű, de annál hatásosabb módszer, amelyekkel sokáig fitten és üdén tarthatjuk magunkat, illetve a külsőnket.

1. Sose álljunk le!

A mozgás endorfint szabadít fel, amely a bőr feszességét és simaságát is segíti megtartani. Mindenképpen érdemes legalább heti 2-3 edzést beiktatni, ami lehet kocogás, súlyzós edzés vagy akár hosszabb, tempósabb sétálás is.

2. Semmi stressz!

Akár klisés, akár nem, a stressz elképesztően káros a bőrünk fiatalságára. A stresszel megnő a kortizol szintünk, amely lassítja a kollagéntermelést, ezzel együtt pedig felgyorsítja az öregedés folyamatait. A stressz nyomait pedig nem csak lelkünkön, de arcunkon is érezhetjük.

3. Együnk egészségesen!

A sok cukor és az ízfokozókat tartalmazó gyors-, valamint készételek sem értékes tápanyagokat, sem vitaminokat nem tartalmaznak kellő mennyiségben. Igyekezzünk tehát több friss és egészséges ételt fogyasztani. Ilyenek a halak, a fehér húsok, a gyümölcsök és a zöldségek is. De, ami a legfontosabb: igyunk napi 2-3 liter vizet a megfelelő hidratáció érdekében!

4. Gondoskodjunk az ideális kollagénbevitelről!

A kollagént ma már ital, por és kapszula formájában is pótolhatjuk, amely ezáltal sokkal gyorsabban szívódik fel, továbbá a hatása is sokkal erősebb és látványosabb lesz.

Mely szokásokat érdemes kerülni?

A dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, valamint az egészségtelen étkezés hosszú távú hatása, hogy a bőrünkön hamarabb és látványosabban látszódnak meg a ráncok és a szarkalábak. Ezen káros szokások kerülése mindenképp javasolt, ha az a célunk, hogy minél tovább megtartsuk a fiatalságunkat és a szépségünket.

Bár a szépséget sokan a külső megjelenéssel társítják, ne felejtsük el, hogy a lelkünk és a szervezetünk karbantartása is fontos, hogy sokáig elégedettek legyünk, ha a tükörbe nézünk. A megfelelési kényszer miatt akár szinte megszállottjai lettünk is annak, hogy minél jobban késleltessük az idő múlását, amiért szinte bármit hajlandóak vagyunk kipróbálni – kezdve a drága arckrémeken át egészen a fájdalmas kezelésekig. De természetesen a legtöbbször a jól bevált és természetes módszerek képesek a legnagyobb csodát tenni a szépségünk és fiatalságunk megtartása érdekében.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást