8 nőies retro frizura, ami nemcsak a nagymamádnak állt jól

8 nőies retro frizura, ami nemcsak a nagymamádnak állt jól

Címlap / Stílus / Haj / 8 nőies retro frizura, ami nemcsak a nagymamádnak állt jól

A ’40-es, ’50-es és ’60-as évek hölgyeiről érdemes példát vennünk, legalábbis a divat terén mindenképpen, hiszen csodálatos ruhákat, sminkeket hordtak, és természetesen a frizurák is nagyon jól néztek ki ezekben a korokban. Mutatunk néhány olyan retro hajviseletet, amelyet még ma is nyugodt szívvel másolhat le az ember lánya, hiszen mint örök klasszikusok, soha nem mennek ki a divatból!

Az elengedhetetlen hajpántos

Az 1960-as évekre jellemző ez a hajpántos hajviselet, amelyet úgy készíthetsz el, ha a frizurádat hátrafelé szárítod választék nélkül, majd a hajadat egy kis tupírozással meg is emeled.

Ezután jöhet rá a hajpánt, amely mindenképpen legyen egy szélesebb, majd a végére egy kis lakk, hogy egész nap egyben maradjon a frizurád.

Csigák

Leginkább a 2. világháború korszakára volt jellemző az a hajviselet, amelynél apró csigákat, csavarásokat készítettek a kiengedett haj néhány tincséből a választék mellett, majd ezeket oldalt a fejtetőn rögzítették.

Természetesen nem muszáj ennyire nagy csigát csinálnod a hajadba, lehet kisebb is, és akár rövidebb, akár hosszabb frizurádat is viselheted így.

Tupírozott

Brigitte Bardot viselt előszeretettel hasonló frizurákat, amelyeknél a hajtöveket meg kellett emelni.

Ennek egy változata az a hajviselet, ahol elől egy apró középválasztékot készítünk, amely mentén szabadon hagyunk egy-egy tincset mindkét oldalon, majd a hajunk többi részét hátrafésülve, kicsit megtupírozva tűzzük el.

Egy szuper ceruzaszoknyával és egy rövidujjú garbóval istenien fog kinézni!

A legjobb lófarok

A klasszikus frizurák közül még valahogy a copf is jobban tud mutatni, mint mai kortársai.

Egy ilyen frizurához enyhén be kell hullámosítanod a hajadat, hogy legyen egy kis volumene, majd egyszerűen összefogni az egészet egy copfba úgy, hogy a hajtöveket egy kicsit megemeled.

Ezután jöhet egy vastagabb vagy vékonyabb szalag az ízlésed szerint, amiből köss egy csinos masnit a hajgumid köré!

Hatalmas hullámok

Ha egy igazán szexi hajviseletet készítenél magadnak, akkor ezeket a nagy volumenű hullámokat érdemes lemásolnod.

Ehhez először be kell sütnöd a tincseidet egyszerű loknikba, majd egy kicsit átfésülni ezeket, és hajsütővel alakítani még egy kicsit a formán – leginkább a hajvégeidet kell egy kicsit befelé sütnöd majd.

Csinálj egy szép választékot, a hajtöveket emeld meg egy kicsit, és már kész is vagy!

Retro konty

Ha szereted feltűzve viselni a hajad, akkor készíts egy madárfészek hatású, nagyobb kontyot, majd dobd fel egy kicsit! A kontyodat jól rögzítsd, hogy kibírja az egész napos szaladgálást, vagy a bulit – attól függően hol viseled.

Ezután szükséged lesz egy kendőre, amelyet egy szélesebb sávba hajtogatva kell hajpántként a fejed köré tekerned, majd egy egyszerű masnival rögzítened.

Tűzd el!

Legyen akár rövidebb, akár hosszabb a hajad, ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető retro hajviselet. Egy oldalválasztékra lesz ehhez szükséged, és egy kicsit érdemes behullámosítanod a hajvégeidet ehhez a hajhoz.

A kevésbé széles választékos oldalon meg kell fognod egy tincsedet előről, majd egyszerűen hátrafelé csavarni és hullámcsattal rögzíteni. Nagyjából bárhova viselheted ezt a szuper frizurát!

Helyes hullámok

Rövidebb vagy vállig érő hajból készíthetsz ehhez hasonló sikkes frizurát, amelyhez igazi kis göndörödő hullámokat kell sütnöd a hajadba, amelyek lehetőleg álljanak kifelé.

Az oldalfrufrudat is hullámosítsd be egy kicsit, hogy az egész hajadnak legyen tartása. Egy kis fixálás, és indulhatsz is!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!