5 pillanatok alatt elkészíthető húsvéti dekoráció kétbalkezeseknek is

5 pillanatok alatt elkészíthető húsvéti dekoráció kétbalkezeseknek is

Címlap / Otthon / Hobbi / 5 pillanatok alatt elkészíthető húsvéti dekoráció kétbalkezeseknek is

Virágok, tarka tojások, bárányok és kiscsibék – ki ne szeretné a húsvét ünnepét, főleg, hogy a téli szürkeség után ismét itt az alkalom, hogy egy kis színt csempéssz a lakásba. Mutatunk néhány mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekroációt.

Tojások faágakon

Az első tavaszi kirándulások alkalmával biztosan találtok néhány szép, elhullott ágat, gallyat, amikre néhány kézzel festett, vagy akár dekorbolbtban vett, előre díszített tojást akaszthattok színes szalagokkal.

Az ágat már csak egy csinos vázába kell állítanod, és máris kész a pofonegyszerű, hagyományos húsvéti asztali dekoráció.


Még több tipp: Tavaszi lakásdekorációk természetes alapanyagokból


Tojáskosár

A tojásokat természetesen egy csinos, fonott kosárba is helyezheted. Ilyenkor még jobban mutat, ha néhány tollpihét, vagy egy kevés szalmát, szárított füvet is teszel melléjük.

Mivel ennek a dekorációnak kicsit rusztikus hangulata van,  jól illenek hozzá a népi motívumokkal díszített tojások. Ehhez használhatsz matricát, de dekopázstechnikával is készítheted őket.

Ez utóbbi esetben érdemes mindenképpen kifújt tojást használni, mert a ragasztó esetleg a héjon keresztül felszívódhat, így ezek a tojások fogyasztásra már mindenképpen alkalmatlanok lesznek.

Tojás sütik

Ki mondta, hogy mézeskalácsból csak karácsonykor készíthetsz dekorációt?

A ropogós tésztából remek húsvéti díszek is készülhetnek, a tojásformákat pedig még azok is könnyedén el tudják készíteni, akik egyébként nem járatosak a mézeskalács cicomázásában.

A formákat akár szabad kézzel is kivághatod a nyers tésztából, a kész süteményt pedig ételfestékkel színezett fondanttal vonhatod be.

A gyöngyöket más színű ételfestékkel is felfestheted, de használhatsz torták dekorálására használt, ehető gyöngyöket is.

Nyuszi itt, nyuszi ott

Szerintünk kifejezetten jópofák ezek a kis tojások, amelyeket nem kifestettek, hanem tarka anyaggal vontak be.

A textúrának köszönhetően a tojások már első pillantásra is kitűnnek a festettek közül, ha pedig még kis nyuszifüleket is ragasztasz nekik anyagdarabokból, még helyesebbek lesznek.

A füleket össze is varrhatod, de egyébként egy ragasztópisztoly és egy olló elég ahhoz, hogy elkészüljenek ezek a kedves kis dekorációk.

Illatos virágok

Néhány tavaszi virág, mint amilyen a tulipán, a krókusz vagy a jácint, már önmagukban is tavaszi hangulatot varázsolnak.

Ha a frissen nyíló virágok köré még néhány színes szalagot és tarka tojást is elhelyezel, az tényleg nem igényel különösebb jártasságot a dekoráció világában, mégis pillanatok alatt üde húsvéti színfoltot varázsolhatsz az étkező- vagy a munkaasztalodra.

A kis húsvéti kártyát kézzel is megírhatod, de akár nyomtathatsz is egyet.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!