A legszebb szezonális és átmeneti kabátok

A legszebb szezonális és átmeneti kabátok

Címlap / Stílus / Divat / A legszebb szezonális és átmeneti kabátok

Egyelőre nem tudhatjuk, számolhatunk-e a vénasszonyok nyarával az ősz derekán, az mindenesetre biztos, hogy az elmúlt napokban sokkal inkább a kabátunk után nyúltunk, semmint hogy elővegyük a rövid ujjú blúzainkat. Lássuk, milyen lehetőségeid kínálkoznak idén, ha még nem készültél fel a hideg szezonra!

Remek választás a bőr

A bőr a szezon alapdarabja, az egyik legkiválóbb választást jelenti, ha szereted követni a divatot, szívesen viseled az aktuális slágereket.

Ugyanakkor idén nem csupán a különféle bőrberakásos blúzok, nadrágok mellett voksolhatsz, hiszen ez az anyag a cipők, csizmák és persze a kabátok terén is elsöprő sikert arat.

A slágerdarabot illetően továbbra is alapszín a fekete, de egyre nagyobb a kínálat a barna különböző árnyalataiban, amik remekül passzolnak az elragadó, csoki színű bokacsizmákhoz.

A bőrkabát markánsabbá teszi a megjelenésedet, így akkor is tökéletes viseletet jelent, ha a maszkulin stílus mellett voksolsz, és akkor is, ha a nőies ruházatodat tennéd egy kicsit határozottabbá, különlegesebbé.

Hajtott galléros: H&M, 12 990 Ft 
Barna: Esprit, 60 000 Ft 
Metálfényű: s.Oliver, 36 000 Ft 
Sötétkék: Orsay, 15 000 Ft 

Itt vannak a csodás szövetkabátok

A derékszabással bíró szövetkabát egy nő gardóbjában alapdarab és örökös divatot ölel fel.

Az anyagok, a színek és a minták formálódhatnak, de az alkatodhoz illő szabásvonallal rendelkező szövetkabát egy életen át elkísérhet, úgyhogy megéri áldoznod rá, főleg a sötét, alkalmi hatású változatokra. Idén bátran beszerezhetsz új darabokat, hiszen meglehetősen sok különleges formát, könnyen beilleszthető, s ezáltal testre szabható árnyalatot ígér a kínálat. 

A hatalmas gallérrészek, rejtett gombvonalak a szezonban újdonságnak számítanak, de nem mostanában vásárolhattunk ilyen letisztult, esetenként maszkulin változatokat sem.

Az átmeneti, vékonyabb anyaggal készült szövetkabátok mellett érdemes a klasszikus, vastagabb változatokat is közelebbről szemügyre venned.

Sötétkék: H&M, 12 990 Ft 
Piros: F&F, 13 900 Ft 
Fekete, letisztult: Esprit, 30 000 Ft 
Fekete-fehér mintás: Orsay, 18 000 Ft 

Újra hódítanak a bomberdzsekik

A bomberdzsekik már tavaly is jelentős szerepet kaptak a kínálatban, ám messze nem olyan mértékben, mint idén.

Az elsősorban férfiaknak tervezett, sokszor meglehetősen maszkulin hatású darabokon túl a szezonban már szerencsére akadnak szövetkabátokra emlékeztető fazonok, esetenként karcsúsított övvel ellátott változatok is.

A bomberdzsekik világából természetesen a szőrmerátét és a kapucni sem maradhat ki, ezek még inkább segítik a nőies hatás fokozását.

A derékszabású, karcsúsított vonalak biztosítják, hogy a pufi bomberdzsekiket azok is viselhessék, akik inkább vékonyabbnak mutatnák felsőtestüket, úgyhogy ha idáig ezen okból kifolyólag elutasítottad ezt a fazont, most mindenképpen célszerű tenned vele egy próbát.

Krémszínű: H&M, 9 990 Ft 
Szürke: Orsay, 16 500 Ft 
Sárga, kapucnis: s.Oliver, 48 000 Ft 
Fekete, oldalt cipzáras: Esprit, 30 000 Ft 

Választhatsz hosszút is

Mind a szövetkabátok, mind a bomberdzsekik terén találhatsz olyan kabátokat, amik a szabást illetően bőségesen eltakarják a derekadat, sőt, akár combközepedig, térdedig is érhetnek.

Persze, ezek a változatok inkább télen állják majd meg a helyüket, köztudott, hogy a nők között sokan igencsak fagyosak, így ők garantáltan szívesebben nyúlnak már tíz fok alatt is a vastag, hosszú kabátok után.

Ezzel a lehetőséggel idén nem is foghatsz mellé, a legtöbb boltba már megérkezett a hosszú kabátokat felölelő kínálat, ideje válogatni a szebbnél szebb darabok között.

Az idei divat szerint a hosszított kabátokat egyaránt viselheted a sportos átmeneti cipőkkel, de a stílusnak megfelelően bakanccsal, bokacsizmával is társíthatod őket.

Sötétkék: Esprit, 54 000 Ft 
Khaki: H&M, 17 990 Ft 
Lila, kapucnis: s.Oliver, 54 000 Ft 
Pink: F&F, 13 900 Ft 

Apró dzsekik meleg napokra

A kevésbé fagyos hölgyek számára, és a melegebb napokra kínálnak alternatív lehetőségeket a klasszikus, rövid szabású, átmeneti kabátkák.

Az anyagokat tekintve hódít a már említett bőr, de a farmer és a sportosabb megoldást kínáló, inkább pulóverre hajazó pamut is.

Ezek a darabok nagyszerűen megállják a helyüket a hétköznapokon, de munkába indulva inkább a bőr változat lesz az, ami még elegánsabbá tesz az átlagosnál. 

A szövetkabátok és a bomberdzsekik sem maradhatnak ki a rövid felsőöltözetet érintő felsorolásunkból, bár ezek a változatok többségükben vékonyabb anyagokra építenek.

Alkalmi, csinosabb viseletnek a melegebb napokon leginkább a blézerek lesznek ideálisak, amik a szezonnak megfelelően béléssel, határozottabb anyaggal készültek.

Sötétkék: H&M, 9 990 Ft 
Fekete-piros mintás: s.Oliver, 30 000 Ft 
Szürke, csíkos: Esprit, 24 000 Ft 
Narancs bőrkabát: River Island, 20 000 Ft 

Trendi poncsók és pulóverek

A kabátokon túl nagyszerű alternatívát kínálnak idén a boltokban fellelhető, nagyméretű poncsók, pelerinek és vastag pulcsik – kivéve természetesen a fogvacogtatóan hideg napokat. 

Ezek a darabok az egyik legkiválóbb választásnak bizonyulnak az őszi napokon, hiszen ahogy jön a tél, úgy egyre kevésbé lesznek ideálisak az utcára, elvégre könnyen kilóghatnak a kabátok alól.

Addig azonban nagyszerűen ellátják a feladatukat a melegítés terén, s nem utolsó sorban rendkívül divatosnak is bizonyulnak, az alapvető összkomfortérzet mellett. 

A poncsók és pulóverek nagy előnyei közé sorolhatjuk, hogy a sportosan kényelmes és nőiesen csinos viselet mellett egyaránt megállják a helyüket, így mindenki ruhatárába könnyedén beilleszthetőek.

Barna-krémszínű: Esprit, 18 000 Ft 
Szürke kardigán: Orsay, 9 000 Ft 
Barna poncsó: H&M, 6 990 Ft 
Fekete-fehér, mintás: s.Oliver, 21 000 Ft 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!