Hozzávalók
20 dkg durvára vágott pirított mandula
10 dkg keserű csokoládé, durvára vágott
6 evőkanál sótlan vaj
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
csipet só
2 nagy tojás
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukorszirup
3/4 teáskanál vanília eszenc (vagy 1 vanília rúd belseje)
Elkészítése
1. Melegítsd elő a sütőt 180° C -ra.
2. Vajazd ki egy átlagos méretű tortaformát, majd szórjuk bele egyenletesen a mandulát.
3. A csokoládét és vajat olvaszd meg gőz felett folyamatos kevergetés közt, majd tedd félre.
4. Egy tálba keverd össze a lisztet, kakaóport és sót.
5. Egy nagyobb tálba üsd bele a tojásokat, és mixerrel keverd 2 percig habosra. Fokozatosan kanalanként add hozzá a cukrot, amig a cukor feloldódik. Add hozzá a cukorszirupot, vaníliát. Folyamatos kevergetés közben fokozatosan adagold hozzá a csokoládét, majd a kakaóporos keveréket.
6. Öntsd a tésztát az előkészített serpenyőbe.
Süsd 20 percig 180 fokon vagy addig, ameddig a hurkapálcára nem ragad a tészta. Hagyd 20 percet hűlni, majd fordítsd át egy tortás tányérra.Jó étvágyat kívánunk!