Hasznos fogyókúra tippek

Hasznos fogyókúra tippek

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Hasznos fogyókúra tippek

Hét dolog, amit tudnod kell a fogyókúráról! Az ideális testsúly egyedi, személyenként változó, és olyan dolgoktól függ, mint a csontozat, izomzat, és nem utolsó sorban a gének.

Elvégezheted a BMI (Body Mesurment Index, azaz test mérési mutató) tesztet, és annak alapján eldöntheted, hogy van-e szükség módosítani magadon. Itt van néhány hasznos tipp, ami segíthet:

1. Egyél sokkal lassabban! Az Osaka- i egyetemi kutatók Japánban arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik gyorsan esznek, nagyobb valószínűséggel fognak elhízni. Azok akik gyorsan és tele eszik magukat, sokkal hamarabb elhíznak.

2. Fogyassz tejtermékeket. A tejtermékek telítettség érzést adnak, lekötik a zsírt és azzal együtt kiürülnek a szervezetből. Fogyasszunk tehát alacsony zsírtartalmú joghurtot és tejet.

3. A levesek is könnyen jóllakatnak. A tömény, sós étel levessel elegyítve tovább megmarad a gyomorban, így nem fogjuk érezni a jóllakottság mellett azt a nagyon erős telítettség érzést.

4. Ne csipegess este. Nem azért, mert több zsírt raktároz el a szervezeted, az tévhit. Azért, mert este hajlamos vagy többet enni. Vacsora után moss fogat és a hűtőszekrény zárva.

5. Ne hagyd ki a reggelit. Könnyebben elhíznak azok, akik nem reggeliznek, mint azok akik igen.

6. Ha rendszeresen, egészségesen, dietetikusan étkezel, és mégsem akarnak eltűnni a kilók, oszt be a kaját és egyél kisebb adagokat…. !. Annyira hozzászoktunk a túlméretezett adagokhoz, hogy már nem is tudjuk mekkora egy normális adag. Vagy használj egy kisebb tányért, vagy inkább, használj egy olyan tányért, amely fel van osztva adagokra, külön rész a proteineknek, külön rész zöldségeknek, stb.,..

7. A króm segíthet csökkenteni a cukor és zsiradékokra való étvágyat, és csökkenti általánosságban is az étvágyat. Egy kutatás azt bizonyítja, hogy a króm akár visszafordíthatja a cukorbetegség folyamatát.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!