Megnyugtató és egyedi: bámulatos színek hódítanak jövőre a lakberendezésben

Megnyugtató és egyedi: bámulatos színek hódítanak jövőre a lakberendezésben

Címlap / Otthon / Megnyugtató és egyedi: bámulatos színek hódítanak jövőre a lakberendezésben

Minden évben fontos szerep jut azoknak a szakértőknek, akik megálmodják, milyen árnyalatok tűnnek el és kerülnek a porondra a lakberendezésben.

Tavaly még alig győztük lekötetni a fényesebb, merészebb trendek felbukkanását, idén viszont úgy tűnik, egyértelműen a visszafogottság győzött. Kulcsszerep jutott a természet és a nosztalgia ihlette színeknek, amiknek a célja a nyugalom és a harmónia érzésének elősegítése, egyszóval pótolni mindazt, amire egész évben vágyakoztunk – sokszor hiába. Amikor a világ olyan eseményeket tapasztal, amik nyugtalanságot, szorongást és bánatot okoznak, hajlamosak vagyunk automatikusan a semleges, könnyed színek felé fordulni. Ezek lehetővé teszik számunkra, hogy visszavonuljunk a körülöttünk zajló eseményektől.

A trendi színek megálmodásáért felelős cégek egytől egyig olyan palettákat tettek közé, amik nyugalmat, harmóniát sugároznak magukból. A kényelem új szintre helyezése kulcsfontosságú kérdéssé vált az elmúlt évben, hiszen egyre több és több időt töltünk az otthonainkban, köszönhetően a világjárványnak. A hagyományos bézses, szürkés, zöldes árnyalatokon túl 2021-ben nagy szerep jut a vidám sárgának és a pasztelleknek. A színek – néhány kivételtől eltekintve – inkább világosak, melegek, semlegesek, puhaságot, gyengédséget közvetítenek. Ha mégis felkerül egy-egy kevésbé lélekmelengető árnyalat a palettákra, azokat feltétlenül természetes anyagokkal és lágyabb színekkel érdemes ötvözni a lakberendezők szerint. Íme, az előttünk álló év négy, letagadhatatlanul trendi és már most is népszerű színe!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4 5

»