Otthon / Hobbi

7 kreatív kerti gyerekjáték, hogy egész nap kint hancúrozzon a kicsi

Babzsák dobálás

Ennél egyszerűbb játékot nem is lehetne találni, ráadásul a felnőttek is jól szórakozhatnak vele. Egyszerűen készíts néhány babzsákot, majd tegyél ki néhány műanyag tányért, amibe a találati pontokat írod. A legközelebbi érjen a legkevesebb pontot, a legtávolabbi pedig a legtöbbet. Játszhatjátok úgy a játékot, hogy az nyer, aki a legnagyobbat dob, de akár úgy is, hogy a győztes az, aki a legpontosabban találja el a tányért.

 

Vizes szivacsos célbadobás

Egy újabb változat célbadobásra, amit a betonon elképesztően könnyű játszani. Rajzolj fel koncentrikus köröket a képen látható módon és a körökhöz tartozó pontszámokat is írd fel. Készíts ki egy vödröt néhány szivaccsal, a feladat pedig az, hogy a lehető legtöbb pontot szerezze mindenki egy-egy dobással.

 

Lufiszállítás

Tölts meg néhány lufit vízzel, majd szerezz pár fakanalat is. A feladat az, hogy mindenki úgy érjen célba, hogy a lufi a kanálon marad. Akinek leesik, annak vissza kell állnia a starthoz. Ne lepődj meg, ha utána vízibomba-partiba csap át a játékos verseny!

 

Etesd meg a szörnyet!

Ha van otthon egy nagyobb kartonlapod, akkor ezt a játékot könnyedén elkészítheted. Mindössze annyit kell tenned, hogy festesz rá egy szörnyet, aminek a száját kivágod. Ebbe kell beletalálni vízzel töltött lufival, labdával vagy babzsákkal.

 

Festés jéggel

Ha előző este van egy kis időd, könnyedén készíthetsz jégfestéket a gyerekeknek. Keverj össze egy kis vízfestéket vízzel, majd öntsd jégkockatartóba, tegyél bele egy pálcikát és mehet is a fagyasztóba. Odakint, a melegben könnyen olvadnak ki a színek a jégből.

 

Szivacsból vízibomba

Ha néhány szivacsot csíkokra vágsz, majd 8-10 darabot középen alaposan összegumizol, kész is a házi vízibomba, amit rengetegszer újra lehet tölteni!

 

Nagyobbaknak: célbadobás vízibombával

Ez a kerti játék egy kicsivel több előkészületet igényel, de szórakoztató lesz a végeredmény. Ha van egy fatáblát, akkor üss bele jó sok szöget, a szögekre pedig kötögess fel vízzel töltött lufikat. A feladat az, hogy a dartshoz használt nyilakkal minél többet eltaláljanak a gyerekek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást