6 dolog, amit a filmek mindig rosszul mutatnak be

6 dolog, amit a filmek mindig rosszul mutatnak be

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 dolog, amit a filmek mindig rosszul mutatnak be

A filmek segítenek abban, hogy egy kicsit elszabaduljunk a hétköznapi problémáktól, és egy képzeletbeli világba lépjünk át. Noha épp azért szeretjük őket, mert nem teljesen felelnek meg a valóságnak, azért el kell ismernünk, hogy van pár dolog, amit idegesítően rosszul mutatnak be!

Az étkezések

A filmekben mindig ugyanazt látjuk: bőségesen megterített asztallal várja a családját az anyuka reggel, erre megérkeznek, esznek három falatot, és rohannak tovább.

Érdemes megfigyelned, hogy szinte sosem fejezik be az étkezést, mindegy, hogy épp egy otthoni jelenetről vagy egy éttermi felvételről van szó.

Miközben mi meg a való életben néha kénytelenek vagyunk beérni egy műzli szelettel, amit a buszmegállóban eszünk meg gyorsan, még munka előtt.

 

A munka

A legtöbb filmben sosem látjuk az embereket igazán dolgozni.

Például mutatnak egy irodai jelenetet, de ahelyett, hogy valaki ténylegesen dolgozna, mindig csak beszélgetnek, megviccelik egymást, esetleg azt tervezgetik, hogyan lépjenek ki – de sosem végzik a munkájukat.

Sőt, ez a sorozatokban is gyakori.

A Jóbarátokban például szinte mindig a kávézóban lógtak a szereplők, anélkül, hogy bárkit is kirúgtak volna.

 

A frizura

Néha még egy egyszerű fonást sem tudunk a megfelelő helyén tartani, és csak kismillió hullámcsattal vagy hajlakkal sikerül úgy rögzítenünk egy kontyot, hogy az egész este mozdulatlan maradjon.

Erre a filmekben ennek nyomát sem látjuk!

A legnagyobb akciójeleneteknél is tökéletes marad a főszereplők haja, még akkor is, ha egy nagyon különleges kontyot készítettek neki a fodrászok a forgatás előtt.

Nem fair, hogy a valóság nem ilyen!

 

A magas sarkú

A filmek női főszereplői profiként sétálnak a magas sarkúban, még akkor is, ha erdőben vannak, vagy parkban piknikeznek.

Egész napokat húznak le benne, és meg se kottyan nekik!

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan filmjelenet van, ahol konkrétan magas sarkúban sprintelnek a színésznők, látszólag mindenféle gond nélkül.

Pedig a valóságban amikor 12 órát kell ilyen cipőben eltöltened, a nap végére járni is alig bírsz már.

 

A menekülés

Valamikor sok-sok évvel ezelőtt egy forgatókönyvíró kitalálta, hogy ha az ablakon és az ajtón nem tud elmenekülni a karakter, akkor a szellőző a legjobb választás.

Azóta pedig ez trend lett a filmkészítők körében, és rengeteg jelenetet láthattunk már, ahogy a szereplők kúsznak a kis járatokban.

A valóságban viszont ezen szellőzőjáratok nyílása kábé akkora, hogy csak egy kisgyerek férne be rajtuk, ráadásul egy felnőtt ember súlyától azonnal be is szakadna.

 

New York

Nagyon sok hollywoodi film helyszínéhez választják New Yorkot, így az emberek egy idő után elkezdték idealizálni a várost.

A helyzet viszont az, hogy amit látsz a tévében, egyáltalán nem felel meg a valóságnak.

Az épületek nagyjából feleakkorák, mint a képernyőn látottak, a legtöbb előtt pedig a valóságban állványok állnak, mert folyamatos építkezések, felújítások vannak.

Szinte minden csak az ügyes filmkészítők műve.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást