5 szokás, hogy ne hűljön ki a szerelmetek

5 szokás, hogy ne hűljön ki a szerelmetek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 szokás, hogy ne hűljön ki a szerelmetek

Egy kapcsolat mindig őrült szenvedéllyel indul és nagy hőfokon ég, legalábbis az elején. A mézeshetek szerencsés esetben hónapokig, vagy akár évekig is tarthatnak, de ezek után hamar beköszönthetnek a szürke hétköznapok, ha nem vigyázunk. A szerelmet és egymást nem szabad természetesnek vennünk, fontos, hogy figyeljünk a másikra és ne hagyjuk, hogy a szikra kialudjon. Ha az alábbi öt szokást tartjuk, szerelmünk nem fog kihűlni.

Rendszeres randiesték

Minden párnak legalább havonta egyszer el kellene mennie randizni egymással.

Ez akár lehet a hónapban mindig ugyanaz a nap, egy olyan este, ami szent és sérthetetlen, ami csak kettejükről szól.

Amikor mindketten szépen felöltöznek, ahogy azt az első randijukon tették.

Ilyenkor érdemes egy új éttermet kipróbálni, vagy olyan programot tervezni, ami a pár mindkét tagját kikapcsolja.

A telefonokat pedig szigorúan le kell némítani és eltenni, hiszen havonta egyszer mindenképpen kell egy olyan különleges este, amikor mindkét fél csak a másikra figyel.

 

Fizikai kontaktus

Az, hogy egyesek hogyan fejezik ki az intimitást, páronként különbözhet, de minden kapcsolatban nagyon fontos.

Legyen szó akár csókolózásról, kézfogásról, ölelkezésről vagy összebújásról, fizikai kontaktus nélkül nincs kiegyensúlyozott, boldog viszony a felek között.

Ezek a kis bensőséges érintések különböztetik meg a romantikus viszonyt a többi – családi, baráti – kapcsolatainktól.

Ha egy hosszú nap után fáradtak is vagyunk, az alvás előtti összebújás elengedhetetlen, hiszen ha ebből nem csinálunk szokást, könnyen kiveszhet kapcsolatunkból az intimitás.

 

Értékelni egymást

Fontos, hogy egy kapcsolatban a felek egyenlő mértékben viseljék a terheket, illetve ha egyikükön több van, a másik fél átvállaljon belőle, kérés nélkül is.

Ha például tudjuk, hogy párunknak nehéz napja volt a munkahelyén, biztosan értékeli, ha a kedvencét főzzük vacsorára, esetleg megmasszírozzuk, vagy megengedjük a fürdővízét.

Természetesen ennek visszafelé is kell működnie.

Ezeknek a figyelmességeknek nem kell nagy dolgoknak lenniük, sokszor már az is sokat számít, ha küldünk a másiknak egy kedves üzenetet, amelyben az áll, hogy „Szuper vagy, szeretlek!”.

 

Spontaneitás

Ugyan az úgynevezett „lusta hétvégének” is megvan a maga varázsa, de vigyázni kell vele, nehogy túlságosan belekényelmesedjünk.

Ha kapcsolatunkat évek után is izgalmas hangulatban szeretnénk tartani, olykor bizony egy-egy rögtönzött, aktív programot is be kell iktatnunk.

Itt sem kell feltétlenül arra gondolnunk, hogy fogjuk magunkat és leruccanunk Monacoba – habár ez kétségtelenül fantasztikus ötlet, és aki megteheti, annak hajrá –, hanem akár egy fagyizás a parkban, egy spontán mozi, vagy esti séta is megteszi.

Nem is gondolnánk, de ezek a kis hétköznapi közös időtöltések azok, amik igazán megerősítik a kapcsolatot.

 

Egymás hobbijának támogatása

Egy pár tagjainak hobbija és érdeklődési köre nem minden esetben fedi egymást. Lehet, hogy a férfi imád sátrazni, míg a barátnője nem szívesen mond le a hajvasalójáról és a fürdőszobáról. Vagy a lány rajong egy olyan együttesért, aminek zenéjével a barátját vallatni lehetne.

Ennek ellenére igenis fontos, hogy részt vegyünk olyan eseményeken, ami nekünk nem feltétlenül a legélvezetesebb, de tudjuk, hogy a másiknak sokat jelent.

Egy férfi valószínűleg nem fog gyöngyöt fűzni szíve hölgyével, ahogy egy nő sem fog motort szerelni a szerelmével, de már az is sokat számít, ha érdeklődést mutatunk a másik szenvedélye iránt és meghallgatjuk, amikor lelkesedve beszél róla, illetve megdicsérjük a munkáját.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást