Aki átvált vegán életmódra, számolnia kell azzal, hogy lesz pár olyan ember, aki értetlenül áll majd döntése előtt és biztosan felteszi neki a kérdést, hogy „Akkor te csak magvakon élsz?”, „Hogy tudsz hús nélkül jóllakni?”, „Te csak köretet eszel az étteremben?” A vegánság nem az éhezésről szól, sőt…Sokkal tisztább és vitamindúsabb táplálkozást takar, mint egy hagyományos magyar étrend, de mutatjuk is, mennyire „éheznek” a vegánok.
1/4 Cukkini Spagetti
Szeretnénk olyan vegán fogásokat kínálni neked, melyek nem követelnek tőled több órányi munkát a konyhában. Ilyen például a cukkini spagetti, ami sok vegán hatalmas kevence, mert könnyen elkészíthető és variálható. Első lépésként a cukkinit zöldséghámozóval, vagy spirálozóval szeleteld fel, majd fokhagymával pirítsd meg egy kis olívaolajon.
A szárított paradicsomot, olívabogyót vágd apró szeletekre, majd keverd össze az avokádóval, amit egy botmixer segítségével pürésíts össze. Lassú tűz felett hagyjuk összeérni, majd sóval, borssal, rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük. Nagyjából 15 perc után tálalhatjuk is.
Hozzávalók: 2 közepes db cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 100 g szárított paradicsom, 100 g olívabogyó, 2db érett avokádó, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 tk bazsalikom, 1 tk rozmaring, 3 ek olívaolaj
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!