Aki átvált vegán életmódra, számolnia kell azzal, hogy lesz pár olyan ember, aki értetlenül áll majd döntése előtt és biztosan felteszi neki a kérdést, hogy „Akkor te csak magvakon élsz?”, „Hogy tudsz hús nélkül jóllakni?”, „Te csak köretet eszel az étteremben?” A vegánság nem az éhezésről szól, sőt…Sokkal tisztább és vitamindúsabb táplálkozást takar, mint egy hagyományos magyar étrend, de mutatjuk is, mennyire „éheznek” a vegánok.
2/4 Egzotikus zöldséges üvegtészta
Aki szereti a keleti ízeket, annak ez a fogás nagy kedvence lesz. Irány a konyha, forralj vizet az üvegtésztának, ami kb. 4 perc alatt készre fő. Aprítsd össze a zöldségeket, majd pirítsd meg egy kis olívaolajon. A leszűrt tésztát öntsd a serpenyőbe, amiben a zöldségek pirultak és lassú tűzön kevergesd néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. Ezután jöhet a dolog pikantériája, vagyis a hoisin és szójaszósz. A sóval bánj óvatosan és inkább a szószok után add hozzá, mivel ezeknek amúgy is magas a sótartalmuk. Jó étvágyat!
Hozzávalók: 1 csomag üvegtészta, 3 db sárgarépa (hosszában szeletelve) , 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 1 db nagyobb vöröshagyma, 1 db kaliforniai paprika (hosszában szeletelve), fafül gomba (fagyasztott kínai zöldségkeverékben mindig van), 1 gerezd fokhagyma, 4 ek. olívaolaj, 4 ek. hoisin szósz, 4 ek. szójaszósz, szárított paradicsom
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!