4 letehetetlen thriller őszi estékre

4 letehetetlen thriller őszi estékre

Címlap / Kikapcsolódás / 4 letehetetlen thriller őszi estékre

Amikor egyre korábban sötétedik, a mi kedvenc programunk bekuckózni a kanapéra egy csésze forró teával vagy zamatos borral, és átadni magunkat az évszakhoz legjobban illő könyveknek: a borzongató, egész éjjel ébren tartó, fordulatos thrillereknek!

Murakami Haruki: Birkakergető nagy kaland

Haruki mostanra az egyik legnépszerűbb, legfelkapottabb szerző. Az ismeretséget ez a misztikus-mitologikus irodalmi thriller hozta el, és irányította az olvasók figyelmét a többi könyve felé is. A történek különlegessége, hogy az egészen bizarr, félelmetes és veszélyes kalandnak van egy murakamisan egyszerű, és ebben a kontextusban szinte groteszkké, mókássá váló alapja is. Főhősünknek ugyanis egy képeslapon található, általa először észre sem vett mutáns birka nyomába kell erednie. A képeslapot egy eltűnt barátjától kapta, a különleges juh felderítésével pedig egy titokzatos idegen bízza meg. Az idegen nem hagy kétséget afelől, hogy ha nem jár sikerrel, az életének vége.

Daniel Cole: Rongybaba

Egy londoni lakásban egy holttestre bukkannak, a nyomozóknak azonban máris hat áldozat azonosítását kell megkezdeniük, a brutálisan meggyalázott tetemet ugyanis hat ember maradványaiból varrták össze. William Fawkes és Emily Baxter nyomozóknak ráadásul az idővel is versenyezniük kell: a „Rongybabás gyilkos” ugyanis listát küld a sajtónak, rajta hat névvel – belőlük tervezi elkészíteni a következő „rongybabát”. Ha pedig mindez nem lenne elég, az eset több ponton kísértetiesen emlékeztet egy korábbi bűnügyre, ami miatt Fawkes nyomozót kényszer-gyógykezelésre küldték. Vajon most ki bírja tovább cérnával?

📓Muñeco de trapo – Daniel Cole. Un cadáver apareció en un departamento, pero no es uno usual: está confeccionado por seis partes humanas, cosidas hasta crear una especie de monstruo. El autor, es el Ragdoll, quien dejará una carta, con fechas de quienes serán sus seis víctimas siguientes. 📚 A pesar de tener algunas cosas típicas de novela negra, estas están trabajadas de forma original y eso es admirable. Este libro no te da descanso, te atrapa y te deja con las ganas de seguir leyendo. Necesitas saber que va a pasar a continuación, puesto que posee cliffhangers al final de cada capítulo. Me encantó como utilizó a la prensa; esta se muestra como lo peor de la sociedad, creyendo que los asesinatos son una especie de reality show, en donde las personas solo quedan eliminadas. Eso no lo había visto en novelas así. También me gustó como los personajes secundarios tienen un protagonismo muy importante, que la narración cambie de punto de vista ayuda mucho a fortalecer esto, y hace aún más llevadera la historia; pero tiene fallos, sí, hay situaciones que están sobre explicadas, y a veces se burla de algunos hechos típicos de novelas negras, para que de igual forma terminen sucediendo. Llegando al final, la resolución no fue de mi agrado, no me convencieron las explicaciones que se dan, y me pareció muy forzado a pesar de lo cinematográfico. Puede ser porque esta historia nació como guion de cine. Aun así, es un libro que recomiendo a las personas amantes de la novela negra como yo, es fácil de leer y te ayuda a salir de lecturas complejas. 3/5⭐ 📸 Edición por: @roxinsomnia #libro #libros #book #bookstagram #bookshelf #books #bookstagrammer #bookstagramchile #librosgram #bookish #bookreader #Danielcole #Radgoll #muñecodetrapo #thriller #novelanegra #terror #booklover #bookphotography #bookstagramers

No Description

Sue Fortin: A lány, aki hazudott – Az igazság fáj…

Erin és Roisin barátságát egy borzalmas baleset és egy éveken át őrzött titok felszínre kerülése zúzza porrá. Roisin mindent megtesz, hogy Erin megfizessen a hazugságaiért, a lány azonban ekkorra maga mögött hagyta a kisvárost. Talán soha nem is térne haza, ha az apját nem éri egy titokzatos baleset… Úgy tűnik, Erinnek szembe kell néznie a múltjával, ám ekkor Roisin váratlanul eltűnik, és minden gyanú Erinre terelődik. Az USA Today bestsellere szó szerint letehetetlen, és a legtöbben egy ültő helyben elolvassák, mert soha nem lehet tudni, milyen fordulat vár a következő oldalon. Ezzel a történettel nem tudod megállni, hogy találgatni ne kezdj, de esélyed sincs előre látni, hogy mi minden történik majd.

Patricia Gibney: A hiányzók – Lottie Parker 1.

Két szokatlan, és nyilvánvalóan összefüggő halálesethez hívják Lottie Parker nyomozót, akit a nyomok egy régi gyermekotthonba, a Szent Angélába vezetnek. Parker nyomozó nagyon is jól ismeri ezt a helyet, és innentől kezdve az ügy személyessé válik a számára. Amikor két kamasz fiú is eltűnik, a versenyfutás az idővel megkezdődik. Parker nyomozó mindent megtenne, hogy megmentse a haláltól a két fiút, de attól tart, hogy közben ezzel a saját gyerekeit is veszélybe sodorja… A letehetetlen könyv minden oldalon váratlan eseményeket és sötét titkokat tartogat, a végső fordulatot azonban biztos, hogy nem látod majd jönni…

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!