4 könyv karácsonyi ajándéknak, amit te is kölcsön akarsz majd kérni

4 könyv karácsonyi ajándéknak, amit te is kölcsön akarsz majd kérni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 könyv karácsonyi ajándéknak, amit te is kölcsön akarsz majd kérni

A könyvnél az egyik legszebb ajándékok egyike, ráadásul még csomagolni is egyszerű! Ezeket a köteteket pedig nem csak a megajándékozott olvassa majd örömmel, te is alig várod, hogy kölcsönkérd őket – persze, ha elég gyors vagy, még végigolvashatod, mielőtt csomagolópapírba burkolod őket.

Krimirajongóknak – Jane Corry: Csak egy pillanat

Minden reggel Ellie vigyáz kisunokájára. Josh a szeme fénye, egyszerűen imádja a kiskölyköt. Ellie boldogsága azonban nem felhőtlen: a férjének viszonya van valakivel.

A férfi megesküszik arra, hogy véget vetett a dolognak, majd egyik reggel a férjét megint az a nő keresi telefonon… Ellie egy pillanatra szem elől téveszti kisunokáját.

Ami ezután történik, örökre megváltoztatja az életét… A gondolatébresztő thriller csavaros, letehetetlen, és a kritikusok szerint remekül ábrázolja, milyen hatalmas szerepe van a családnak, ami a magasba emelhet, megtarthat, de akár meg is nyomoríthatja a tagjait.

Útkeresőknek – Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez

A 12 szabály az élethez hónapokig volt listavezető az Amazonon, tarolt a világ sikerlistáin, többek közt a USA Today, a Wall Street Journal, a The Washington Post toplistájának első helyezettje.

Közel 40 ország megvásárolta a kiadás jogait. Dr. Peterson a torontói egyetem megbecsült tanára, klinikai pszichológus és hivatásos provokátor. Könyvével az egész világot zavarba hozta.

Megtudhatjuk, miért érdemes békén hagynunk a gördeszkázó fiúkat, milyen borzalmas sors vár azokra, akik mindenkiben a hibát keresik, és miért kellene minden macskát megsimogatnunk az utcán.

Ha egy olyan szerettednek keresel ajándékot, aki éppen egy nagy változás előtt áll, javítani szeretne az életén vagy csak mindig érdekli, hogyan érthetné meg jobban önmagát és a világot, akkor az év legzavarbaejtőbbnek kikiáltott könyve tökéletes ajándék lesz!

Romantikusoknak – Fábián Janka: Búzavirág

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép.

Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak.

Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követheted végig a huszadik század első évtizedeiben, ahogyan azt már az írónőtől megszokhattad, történelmi tényekre, alapos kutatómunkára alapozva, ám irodalmi igényességgel, lebilincselő történetként követve az eseményeket.

Zenerajongóknak – Keith Richards: Élet

Ha valaki, akkor Keith Richards kimaxolta a rock’n’roll életérzést, és hol van még a vége!

A szakma nagy öregje, az elpusztíthatatlan legenda, a rocknagyapa tanúja a régi időknek, egy letűnt kornak, melyben a rock még messze több volt egyszerű kikapcsolódásnál, a szórakozás háttérhangjánál.

Keith Richards mégsem valami megfoghatatlan mitikus hős. Hiteles, olykor megejtően egyszerű és esendő: ember. Aki csak mesél és mesél. Arról, hogyan hatott rá Chuck Berry, Elvis és Muddy Waters.

Arról, hogyan ismerkedett meg Mick Jaggerrel és Brian Jonesszal. Mesél a Rolling Stones születéséről, felemelkedéséről és szárnyalásáról. Nőkről, szerelmekről, drogokról, a lebukásokról és a letartóztatásokról, a függőségről és leszokásról. Zenerajongóknak kötelező darab, de a rocklegenda története mindenkit le fog kötni, és mindenkit érdekel, hiszen a Rolling Stones – és vele együtt Keith Richards – a popkultúra elválaszthatatlan része lett.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást