2019 legtrendibb hajszíne az ébenfekete, egy kis csavarral

2019 legtrendibb hajszíne az ébenfekete, egy kis csavarral

Címlap / Hírek / 2019 legtrendibb hajszíne az ébenfekete, egy kis csavarral

Ha az ébenfekete hajról neked is Hófehérke jut eszedbe, nem vagy egyedül – utoljára a rajzfilmfigura hozta divatba az árnyalatot még az 1930-as években, és bár igazán soha nem tűnt el a dolog, azért nem is volt nagy divatja. Egészen mostanáig – 2019-ben ugyanis teljes erőbedobással visszatér ez a kékes árnyalat.

2019 a szakértők szerint a természetes hajszínek divatja lesz, amellett, hogy a merészebbek a pasztellszíneket és a platinaszőkét ugyanúgy bevállalhatják, ha kicsit őrültebb színre vágynak, és trendik is akarnak maradni. Bár a balayage és a babylights módszer még mindig tartja magát (ezek is természetes, napszítta hatást eredményeznek), az egyszerű színek is érkeznek idén.

A merészség és a természetesség határán áll valahol az idei év különleges hajszíne, az ébenfekete, amivel viszont illik vigyázni, mert nagyon kevés embernek áll jól, bőrtípus és hajforma kérdése, hogy ki az, aki ebbe a csoportba tartozik.

Az ébenfekete a fekete egy árnyalata (igen, ennek a színnek is vannak különböző árnyalatai), amelynek egy kicsit kékes, padlizsános fénye van. Legtöbben inkább nagyon mély lilának emlegetik, mint feketének, de az igazi szépsége csak akkor csillan meg, ha fény vetül rá, és látszik a különleges árnyalat az egyszerű fekete felett.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 

2019-ben ugyanúgy divat lesz a sötét, feketétől már-már megkülönböztethetetlen ébenfekete, és a merészebb, lilásabb árnyalat is.

Ha egy kicsit megőrülnél, akár még balayage vagy ombre formában is kérheted, ha pedig természetesebb vizekre eveznél, a haj fényét kérd lilásra.

Kinek áll jól az ilyen árnyalat?

Alapvetően azoknak, akik a melegebb színtípusba tartoznak, a bőrük nem rózsaszínes, hanem sárgás árnyalatú, a szemük pedig vagy sötét, vagy pedig zöld. A világos bőrtónushoz is jól mutat a fekete, amennyiben ugyanígy sötét a szemed, esetleg mélyzöld vagy világoszöld. Alapvetően az alapszabály az, hogy ha a természetes hajszíned hidegebb, kékes, ezüstös árnyalatú, akkor nem tudsz mellényúlni az ébenfeketével sem – csak kérd a fodrászod segítségét, hogy pontosan milyen árnyalatban nézne ki a legjobban az adottságaidhoz.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!