Dekor / Otthon

10 tapétaötlet, ha nem félsz a merész mintáktól

10 tapétaötlet, ha nem félsz a merész mintáktól

Az 1960-70-es évek divatja nemcsak a ruhákban és a sminkekben látszik visszajönni – ebben az időszakban ugyanis rengeteg élénk és mintás tapéta jelent meg a falakon, ami most a lakberendezésben is visszaköszön. Ha nem félsz az élénk és merész mintáktól, ezek a megoldások biztosan felkeltik a figyelmedet – innentől pedig már csak rajtad múlik, hogy ki is próbálod-e őket.

A pálmás

Óriási divat most a pálmaminta, de nem csak akkor érdemes ebben gondolkodnod, ha trendi lakást akarsz – ez a feltűnő, mégis visszafogott megoldás bármilyen helyiségből igazi trópusi paradicsomot varázsolhat.

Ha egyébként is világos a lakásod, még akár a legkisebb szoba egyik falára is becsempészheted a mintát, mert nagyon jól fog mutatni – ha tényleg tágas terekbe szeretnéd, akár sötét háttérrel is választhatod.

 

Az élénk csíkos

Talán a csíkos tapéta nem jelent túl nagy meglepetést egy lakásban, de ha színekben különlegeset választasz, az nagyon fel tudja dobni a helyiséget.

Itt van például ez a királykék változat, de egész nyugodtan nyúlj a sárga vagy a sötétzöld megoldásokhoz is.

Csak arra figyelj, hogy a kisebb helyiségekbe inkább világosat válassz.

 

A virágos újragondolva

Régi vidéki házikókban biztosan láttál már visszafogott, apró virágmintás tapétákat – na, ezeket teljesen felejtsd el, mert nem ilyesmikről van szó.

A most divatos virágminta nagyobb, feltűnőbb és színesebb, éppen ezért érdemes csak egyetlen falra szorítkozni vele.

 

Ne félj az aranytól!

Aranyszínben gyakorlatilag minden minta eleganciát kölcsönöz a helyiségnek, ezért bátran merjük ajánlani, ha szeretnéd egy kicsit feldobni a lakást.

Fontos, hogy fénylő anyagot válassz, különben csak sárgának hat majd, ez pedig nem biztos, hogy minden mintánál jól néz ki.

 

A vízfestékes

Óriási divat most a vízfestékes minta, nemcsak az otthonokban, de mindenhol máshol is.

Ha nemcsak képet akarsz felrakni a falra, ami ilyen megoldással készült, hanem szeretnéd máshogy is viszontlátni, akkor egy falat tapétázz be ehhez hasonló gyönyörű mintákkal.

Visszafogott és elegáns, mégis feltűnő.

 

A klasszikus cseresznyevirág

Csak nem tud kimenni a divatból, ami nem is csoda: gyönyörű, nőies, és egyfajta eleganciát kölcsönöz a helyiségnek.

Ha a lepkéket már túlzásnak érzed, választhatsz egy kicsit nonfiguratívabb, egyszerűbb megoldást is, de egyetlen falon a merész minta sem mutat rosszul.

 

Elveszve az erdőben

Elsősorban gyerekszobákba vagy nappaliba illik az ehhez hasonló minta, amit akár az összes falra is felhelyezhetsz: világosabb háttérrel a kisebb, sötétebbel pedig a nagyobb helyiségekbe.

Érdekes hangulatot ad anélkül, hogy túl hivalkodó lenne.

 

Geometrikus minta

Letisztult és gyönyörű, minimalista otthonokba ajánlanánk, amelyekbe mégis szeretne a lakó egy kis merészséget, egyediséget csempészni.

Gyakorlatilag bármelyik helyiségben jól mutat.

 

Textúrás megoldás

Olyan, mintha a kanapéval tapétáztad volna ki a szobát, mégis elképesztően jól mutat – a különböző szöveteket vagy más anyagokat utánozó tapéták ideje újra itt van.

Elegánsak, és a megfelelő színekben nagyon feltűnőek is tudnak lenni, de mindenképpen csak egy-egy falon mutatnak igazán.

 

Apró mintás tapéta

Lehet, hogy elsőre kicsit soknak tűnhet, de egyetlen falon elhelyezve, a megfelelő, minimalista, vagy nem túl hivalkodó berendezéssel tökéletes dísze lehet a lakásnak.

Minél apróbb a minta, annál inkább érdemes olyan helyiségbe helyezni, ahol nincs sok bútor és kép a falon, mert magában kell érvényesülnie a megoldásnak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást