Stílus / Divat

10 stílusbaki, amit a francia nők soha nem követnek el

Sarokméret a hétköznapokban

Vannak azok a cipők, amiket a sztárok a vörös szőnyegen viselnek, többnyire tűsarok jellemzi őket, és legalább 10, ha nem 15 centi pluszt dob rajtuk.

Ezek a csinos magas sarkúk igazán jól állnak annak, aki egyrészt tudja viselni, másrészt pedig a megfelelő eseményre veszi fel.

A francia nők a két szabály betartására nagyon odafigyelnek, ezért ilyen darabokat a hétköznapokban inkább nem vesznek fel.

Helyette a cicasarok vagy egy teli talpú szandál jön szóba náluk, ami tökéletes harmóniát teremt a ruhájukkal.

 

A kevesebb mindig több

Biztosan te is láttál már arra példát, hogy valaki annyira csinosan szeretett volna felöltözni, hogy túllőtt a célon.

Azt mondják, a francia nők még mielőtt kilépnek a lakásból, még egyszer megnézik magukat a tükörben, hogy lássák, mi az, amit levehetnek magukról, hogy véletlenül se essenek túlzásokba.

Azaz nem vesznek fel egyszerre túl sok eltérő színt, mintát, ékszert és kiegészítőt, mert a mottójuk az, hogy a kevesebb több, és a visszafogottság elegánssá tesz!

 

Logók és feliratok? Kizárva!

A francia nők imádják a luxus darabokat, és nagyon jól értenek ahhoz, hogyan kombinálják egymással a dizájner ruhákat.

De egy dologra nagyon adnak, ez pedig nem más, mint a nagy feliratok nélkülözése.

Ők úgy vélik, hogy egy felirattal ellátott póló, vagy egy táska, amin hatalmas méretben virít a gyártó logója nem ad hozzá a szettjükhöz, hanem épp ellenkezőleg, elvesz belőle.

Inkább a színekkel és fazonokkal szeretnek játszani, mert ezzel lehet leginkább megmutatni a személyiségünket.

 

Nem követik a trendeket

A francia nők stílusát azért is imádjuk, mert sosem állnak be a sorba.

Ők biztosan nem fogják csak azokat a ruhákat viselni, amelyek most épp trendinek számítanak, mert tudják, hogy az egyéniség mindennél fontosabb.

Ha körülöttük mindenki csípőnadrágokat hord, ők biztosan nem azt választják, hanem keresnek valamit, amiben igazán visszatükröződik a személyiségük.

Olvastad már?  Most a méret a lényeg: érkeznek a boltokba az idei év legszebb táskái

Mert sosem az aktualitásoknak élnek, hanem inkább az örök klasszikus darabokat kedvelik, amelyek már bizonyítottan kiállták az idő próbáját.

 

Nem viselnek élénk színeket

Szó sincs arról, hogy a francia nők ne szeretnék a színes darabokat, de tény, hogy ők elsősorban inkább a semleges árnyalatokat kedvelik.

Azaz a fehér, fekete, szürke és bézs köszön vissza leginkább a szettjeikben, a színeket pedig visszafogottab csempészik be.

Megesik, hogy csak a táskájuk tér el az összeállításuktól, vagy a cipőjük mintáján, esetleg az ékszereiken köszönnek vissza az élénk árnyalatok, de ez is leginkább a tavaszi és nyári szezonban jellemző.

 

Nem mások kedvéért öltöznek

Sosem szabad elfelejteni a legfontosabb szabályt öltözködés terén: elsősorban mindig magadnak kell tetszened!

Azt viseld, ami kényelmes, és amiben úgy érzed, tényleg felszabadult lehetsz, a környezeted elvárásainak pedig ne próbálj meg mindenáron megfelelni.

A francia nők ezt a szabályt mindig betartják, így részben ezért sem érdekli őket az éppen aktuális trend vagy az, hogy mit gondolnak mások egy-egy antik ruhadarabjukról.

Mivel jól érzik magukat bennük, a kisugárzásuk is erőteljesebbé válik, aminek köszönhetően mindenki észreveszi őket az utcán.

 

Nem próbálkoznak túl erősen

Az egyensúly megtalálása rengeteget számít abban, hogy a megjelenésed csinos és elegáns legyen.

Ezért nem próbálkoznak túlságosan a francia nők azért, hogy a szettjük és külsejük maradandó legyen.

Ők már rájöttek arra, hogy ha egy kicsit feltűnőbb öltözéket vesznek fel, a sminkjükkel óvatosan kell bánni, és inkább a visszafogottságra helyezni a hangsúlyt, míg egy farmer-póló kombináció esetén egy vörös rúzzsal lehet legjobban megteremteni a tökéletességet.

Olvastad már?  Interjú a divat és utazás hazai vezéregyéniségével, Tóth Enikővel

 

Edzőruhát nem viselnek az utcán

A francia nők mindig figyelnek arra, hogy az öltözködésük csinos és elegáns legyen, márpedig egy edzőnadrág vagy egy sportoláshoz használt trikó nem fér bele ebbe a kategóriába.

Persze ők is hordanak ilyen darabokat, de szigorúan csak akkor, ha épp futni mennek, vagy leugranak az edzőterembe.

Egyébként bevásárolni, ebédelni vagy baráti találkozóra tréning naciban vagy leggingsben biztosan nem mozdulnak ki!

 

Túl nagy vagy túl kicsi

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek lettek a túlméretezett darabok, amelyek elsősorban a fiatalabb korosztályt célozzák meg.

Azaz nem ritka, hogy valaki M-es mérete ellenére XXL-es pulóvert kap fel, ám ez a trend a francia nőket nem nyerte meg magának.

Ők ugyanis nagyon figyelnek arra, hogy számukra előnyös ruhákat viseljenek, és kiemeljék alakjukat, amire egy túlméretezett pulcsi nem képes.

Ugyanez a helyzet a túl szűk darabokkal is, hiszen ők olyan ruhát sem vesznek fel, aminél láthatóan egy-két mérettel nagyobbra lenne szükségük.

 

A minőség mindent visz

Ők tudják, hogy egy jó minőségű ruha kiállja az idő próbáját, épp ezért fontosabb nekik ez a kvalitás, szemben a mennyiséggel.

A vásárlásra afféle befektetésként is gondolnak, mert tudják, hogy sok esetben az olcsó ruhák csak rövid távon maradnak szépek, és az anyag kevésbé lesz strapabíró.

Márpedig ők imádják, ha egy ruhát évekkel később is felkaphatnak magukra, pláne, hogy tudják, egy egyedi szettel mindig kitűnhetnek a tömegből!